Menu

Afscheid van een geweldige mens

Vanmorgen hebben we het trieste bericht gekregen dat ons lid Ben-Jan van den Brink is overleden.

Op veel te jonge leeftijd werd bij Ben Jan kanker geconstateerd. Jarenlang is hij ondanks zijn ziekte actief kunnen blijven bij het hardlopen.

Toen dat niet meer mogelijk was, stapte hij op de fiets en ging vaak mee met trainingen. De lange trainingen op zaterdag met een krat waterbidons achterop. Door de weeks als extra trainer tijdens duurlopen of interval trainingen op de Herendijk. Trots op zijn clubje en nog steeds genietend van de clubrecords die op zijn naam staan en een plekje hebben in onze accommodatie.

Altijd positief, met een goed en vriendelijk woord voor de lopers. Coachend en moed inspreken als het wat moeilijker werd. Zijn ziekte nam hij op de kop toe, ging verder met leven, al moest het soms wat anders dan hij het liever wilde of gewend was.

Tot het laatst was Ben Jan betrokken bij de club, al was hij niet meer in staat om trainingen te bezoeken. Het was ook belangrijk voor hem om met zijn loopmaatjes contact te houden en zij wilden dit contact ook met hem blijven houden. Het nieuwe clubshirt moest ook hij krijgen, genoeg vrijwilligers om dit naar hem te brengen. Dat zegt veel over de mens Ben Jan.

De laatste maanden ging het snel, zijn ziekte maakte het moeilijk.

Toch zat hij afgelopen vrijdag langs het parkoers van de Kings&Queensrun, coachend naar de RCL-ers die voorbij kwamen. Veel leden namen de kans om even te stoppen bij Ben Jan en hem te bedanken voor alles wat hij betekent heeft.  Steevast het antwoord van Ben Jan, “niet stoppen doorlopen”. Maar duidelijk was dat het voor hem ook veel betekende om hier nog te kunnen zijn.

Kort daarna, in de nacht van zondag op maandag, was het klaar voor Ben Jan. Ben Jan is 62 jaar geworden.

 

Ben Jan, rust zacht. Bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt. Maar vooral bedankt voor wie je geweest bent: een geweldige mens!

Namens alle rcl-ers wensen wij zijn vrouw, kinderen met partners en zijn kleinkinderen sterkte met dit enorme verlies.

 

Namens bestuur RunnersclubLieshout

Hans Janssen, voorzitter

Deze week jarig

27-05

Andre van der Linden

27-05

Arno van de Kam

27-05

Thijs Rijkers

27-05

Bram Rijkers

28-05

Annelie Jacobs

31-05

Danielle de Hoon

Trainingen

28-5-2018
niveau2:Interval Herendijk 10x2' extensief
niveau3:Duurloop met 2 km eigen tempo

29-5-2018
niveau1:Interval baan 2x600, 3x500, 4x400 en 3x300 m ext
niveau2:Interval Herendijk 10x2' extensief

31-5-2018
niveau1:Duurloop met 2 km versnellen ext
niveau2:Duurloop met 2 km eigen tempo tot 14 km
niveau3:Duurloop met 5x2' versnellen