Menu

Afscheid van een geweldige mens

Vanmorgen hebben we het trieste bericht gekregen dat ons lid Ben-Jan van den Brink is overleden.

Op veel te jonge leeftijd werd bij Ben Jan kanker geconstateerd. Jarenlang is hij ondanks zijn ziekte actief kunnen blijven bij het hardlopen.

Toen dat niet meer mogelijk was, stapte hij op de fiets en ging vaak mee met trainingen. De lange trainingen op zaterdag met een krat waterbidons achterop. Door de weeks als extra trainer tijdens duurlopen of interval trainingen op de Herendijk. Trots op zijn clubje en nog steeds genietend van de clubrecords die op zijn naam staan en een plekje hebben in onze accommodatie.

Altijd positief, met een goed en vriendelijk woord voor de lopers. Coachend en moed inspreken als het wat moeilijker werd. Zijn ziekte nam hij op de kop toe, ging verder met leven, al moest het soms wat anders dan hij het liever wilde of gewend was.

Tot het laatst was Ben Jan betrokken bij de club, al was hij niet meer in staat om trainingen te bezoeken. Het was ook belangrijk voor hem om met zijn loopmaatjes contact te houden en zij wilden dit contact ook met hem blijven houden. Het nieuwe clubshirt moest ook hij krijgen, genoeg vrijwilligers om dit naar hem te brengen. Dat zegt veel over de mens Ben Jan.

De laatste maanden ging het snel, zijn ziekte maakte het moeilijk.

Toch zat hij afgelopen vrijdag langs het parkoers van de Kings&Queensrun, coachend naar de RCL-ers die voorbij kwamen. Veel leden namen de kans om even te stoppen bij Ben Jan en hem te bedanken voor alles wat hij betekent heeft.  Steevast het antwoord van Ben Jan, “niet stoppen doorlopen”. Maar duidelijk was dat het voor hem ook veel betekende om hier nog te kunnen zijn.

Kort daarna, in de nacht van zondag op maandag, was het klaar voor Ben Jan. Ben Jan is 62 jaar geworden.

 

Ben Jan, rust zacht. Bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt. Maar vooral bedankt voor wie je geweest bent: een geweldige mens!

Namens alle rcl-ers wensen wij zijn vrouw, kinderen met partners en zijn kleinkinderen sterkte met dit enorme verlies.

 

Namens bestuur RunnersclubLieshout

Hans Janssen, voorzitter

Trainingen

24-01-2019
niveau1:Duurloop met 1x3 km versnellen
niveau2:Krachttraining, interval 8 x rondje baan met veel tempowisselingen
niveau3:Duurloop met 3 km opbouwend versnellen

26-01-2019
alle groepen:Duurloop route D tot 22 km