Menu

Dam tot Damloop en Maasheggen(modder)loop

Op zondag 17 september stonden er weer meerdere hardloopevenementen op de agenda van de lopers van de Runnersclub Lieshout.

De Dam tot Damloop is met 40.000 deelnemers de grootste 10 Engelse Mijl wedstrijd ter wereld. Deze start op de Prins Hendrikkade in Amsterdam.

Daarna volgt direct de doorkomst door de IJtunnel. Deze verbinding tussen het centrum en Amsterdam-Noord is alleen tijdens de Dam tot Damloop opengesteld voor hardlopers. Jan merkte dat hij te hard van start was gegaan en rond de 10 km iets moest inleveren. Marieke miste het feestje waar ze op gehoopt had, maar ze hield haar tempo vast tot de 13 km. Beide lopers zijn gefinisht in een mooi tijd!

De Maasheggenloop werd georganiseerd door Atletiek Vereniging Sporting Boxmeer. Het Maasheggengebied is een prachtige omgeving om in te hardlopen en tevens ook het oudste cultuurlandschap van Nederland. Door de regen in de nacht voorafgaand aan het evenement was het onverharde deel van het parcours veranderd in een modderbaan. Rudy liep de eerste ronde in lekker tempo, maar moest erg voorzichtig doen in de modder. Tijdens de tweede ronde werd het drukker op het parcours omdat toen ook de lopers van de 10 km gestart waren. Dat gaf Rudy extra motivatie om tempo te houden. Hij finishte in een onverwacht persoonlijk record net onder de 1 uur 38 minuten op een mooie 7de plek in zijn categorie. Een geweldig mooie prestatie!