Menu

RCL 35 jaar - jubileumdag

Zaterdag 9 december vierden we het 35-jarig jubileum van de club met ’s middags een activiteit en ‘s avonds een feest.

Jubileumactiviteit: tijdloopkampioenschap

Voor zowel de wandelaars als de hardlopers was door de trainers een route uitgezet. Een mooie mix van verharde en onverharde paden. Geheel in het teken van het jubileum was de afstand 3,5 km of een veelvoud daarvan. Het idee van tijdlopen is dat iedereen kan winnen. Het gaat niet om snelheid. Je moet wel goed kunnen inschatten hoe lang je erover gaat doen.

In het kleedlokaal konden de deelnemers de plattegrond met de route bekijken, een keuze maken voor de afstand én een inschatting maken van de tijd. Coen noteerde alle afstanden en tijden in zijn Excel document en Anne verzorgde voor de start nog een warming-up op muziek. Ondertussen hadden Coen, Han en Rob zich klaargemaakt bij de tent voor het kapelletje.

In groepjes van 3 mochten de wandelaars en lopers starten. Zonder horloge, telefoon of ander gps-apparaat! De regen, wind en het modderige parcours maakten het voor de lopers moeilijk het tempo te lopen dat ze vooraf ingeschat hadden. Zij liepen allemaal sneller dan de opgegeven tijd. Bij de wandelaars was er meer variatie. Degene die relatief gezien het dichtst bij zijn of haar ingeschatte tijd komt, is de winnaar. Bij de wandelaars wonnen Betsie, Doortje en Jo; en bij de lopers Harold, Karin en Tim. Gefeliciteerd allemaal!

Terug in het vrolijk versierde kleedlokaal kon iedereen genieten van een warm kop thee of koffie en natuurlijk een gebakje.

Bekijk alle foto's in het fotoboek >

 

Koninklijke onderscheiding

De grootste verrassing van de middag was de benoeming van Jan van Asseldonk tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Frank van der Meijden in het bijzijn van familie. Gefeliciteerd Jan! We zijn als club heel dankbaar voor jouw onvoorwaardelijke inspanningen. Dik verdiend!

Omroep Peelrand maakte een videoverslag. Bekijk hier >

 

Feestavond

De jubileumdag is afgerond met een gezellige feestavond bij café Thuis in Beek en Donk. Ook deze locatie was weer vrolijk versierd en op de achtergrond speelde een presentatie met foto’s van de geboorteloop en vele andere activiteiten door en voor leden van de club.

Trainingen

30-4-2024
niveau1:Duurloop met deel onverhard


04-05-2024
alle groepen:gezamenlijke duurloop

06-05-2024
niveau2:Interval Herendijk
niveau3:Duurloop met 2 x 3min versnellen

07-05-2024
niveau1:Interval baan