Menu

Een modderig trailweekend voor de hardlopers van Runnersclub Lieshout

Danny Megens, Dennis Gremmen en Coen Sanders namen op 4 februari deel aan de Drielandenpunt Trail in Vaals. Zij kozen voor de 31 km lange route en dat bleek best een pittige opgave te zijn. De zware modder eiste zijn tol en het tempo zakte flink in het laatste kwart. Moe maar voldaan werd de eindstreep gehaald in de middenmoot van het 450 deelnemers tellende internationale deelnemersveld.

Vera Cox, Jan Verbeij en Suzanne de Vries liepen op 4 februari in Geldrop de midwintertrail. Een 16 km lange tocht over de Grote Heide. Aan deze afstand deden 100 deelnemers mee. Een prachtige maar ook natte route. Ze waren er op voorbereid maar konden niet voorkomen dat ze door modder en plassen moesten. Bij terugkomst konden ze gelukkig droge kleding aandoen en stond een warm kopje erwtensoep klaar.

Op zaterdag 3 februari liepen Tim Baggen en Rianne van Eerd een marathon door het mooiste stuk natuur op de Veluwe: Kroondomein Het Loo. Tim was aangemoedigd door trainster Rianne om een marathon te gaan lopen. Deze marathon is géén wedstrijd en de nadruk ligt op de beleving. Rianne heeft naast de geleverde inspanning ook genoten van de omgeving. Tim heeft 4 maanden getraind en toen was hij klaar voor zijn eerste marathon in trailvorm. Vanwege het unieke karakter van het gebied is er een strikte limiet gesteld aan het aantal deelnemers: maximaal 170. De laatste kilometers werden zwaarder voor Tim en vanaf 37 kilometer begonnen de benen pijn te doen. De laatste 5 kilometer, om bij 42,2 kilometer over de finish te komen, duurden een eeuwigheid voor zijn gevoel. Maar eenmaal over de finish kon Tim trots op zichzelf met deze topprestatie.