Menu

Nieuwjaarsreceptie Runnersclub Lieshout 2020

De Nieuwjaarsreceptie van Runnersclub Lieshout vond plaats in Theehuis "Bij de boompjes" en werd voorafgegaan door een fijne winterwandeling van ongeveer 9 kilometer. Na de wandeling was er voor ieder soep en een worstenbroodje.

In zijn nieuwjaarstoespraak gaf voorzitter Hans Janssen aan, dat de receptie voor sommigen wel eens anders kon verlopen dan verwacht. 2020 wordt een mooi jaar, volgens de voorzitter, het klinkt mooier dan 2019 en we krijgen een cadeautje met een dag extra om in vorm te komen voor de doelen die je hebt voor dit jaar. 2019 was een best jaar, opvallend was het aantal geboortekaartjes dat het bestuur ontvangen heeft. Ook werden er veel wedstrijden gelopen, waarbij ook weer opviel dat veel leden meededen aan crossen en trails. Tot slot wenste de voorzitter ieder een mooi gezond en sportief 2020.

Voordat de trainers naar voren geroepen werden, wordt Jan van Asseldonk bedankt voor het uitzetten van de mooie wandelroute. De trainers werden bedankt voor hun bekwame diensten en krijgen een enveloppe met inhoud aangeboden. Ook werd afscheid genomen van wandeltrainer en bestuurslid Peter Verhagen.

Wandeltrainer Gerard Brouwers maakte de wandelaar van 2019 bekend. Deze persoon is al lang lid van RCL en is weer aan het opbouwen na een lange blessure. Zij liep dit jaar onder andere de vierdaagse van Alkmaar. Wandelaar van 2019 werd Sjan Brouwers. Helaas was Sjan niet aanwezig, De oorkonde, het beeldje en de bijbehorende bloemen worden thuis bezorgt.

De runner van het jaar werd bekend gemaakt door trainer Guus Bruijstens. Verrassend voor haar, maar niet voor de kenners werd Anne Smeets Jonkers runner van het jaar. Vele malen haalde zij het podium in 2019 bij verschillende wedstrijden. Anne kreeg de oorkonde, het bijbehorende beeldje en de bloemen uitgereikt.

De vrijwilliger wordt elk jaar door de leden gekozen. Lang gingen 4 kandidaten gelijk op De meeste stemmen gingen uiteindelijk naar Thean van Tiel. Thean was lange tijd een van de toplopers bij RCL. Een hardnekkige blessure maakte dat zij de sport niet meer actief kan beoefenen. Een paar jaar is Thean nu bestuurslid en werkt vooral achter de schermen om zo actief te blijven bij onze vereniging. Ook voor haar was er een oorkonde, het beeldje en de bloemen.

 De middag werd nog voorgezet onder het genot van een drankje en werden alle goede voornemens uitgewisseld.

 

De foto's staan in het fotoboek.

Trainingen

15-8-2020
alle groepen:Duurloop langs het kanaal richting Helmond tot 25 km


17-8-2020
alle groepen:Duurloop met veel zandpaden


18-8-2020
alle groepen:Interval extensief 2x400 2x300 en 2x300 meter  hh serie


20-8-2020
alle groepen:Duurloop met laatste deel versnelling opbouwend