Menu

Podiumplaats voor RCL-loper Femke

Op zaterdag 8 juni werd in Spa (België) een mooi loop- en wandelevement georganiseerd: “The Longest Day”. Drie lopers van de Runnersclub Lieshout (RCL) schreven zich hiervoor in. Volgens hardlooptrainer Rianne was het geen technisch parcours. “De uitdaging lag vooral in het grote aantal hoogtemeters.”

Angelique en Rianne zijn daarvoor een aantal keer in Nuenen op De Gulbergen gaan trainen. Puur voor de hoogtemeters. Toen Femke tijdens een gezamenlijke baantraining van RCL over deze uitdaging hoorde, wilde zij ook graag aansluiten. “Gewoon voor de gezelligheid, ik kijk wel hoe ver ik kom.” Met z’n drieën moesten ze vroeg op pad, want om 07.00 uur klonk het startsein al. Het was prachtig weer: een mooi zonnetje met een verkoelend briesje.


Angelique liep de trailrun van 26 km. Haar langste afstand tot nu toe! Femke en Rianne liepen de 50 km. Een afstand die ze vaker gelopen hebben, maar toch was het geen gesneden koek. Ze hebben er de nodige uurtjes aan besteed. Onderweg waren er voldoende verzorgingsposten met water, sportdrank, fruit, broodjes en zelfs Belgische rijsttaart.
Bij de laatste verzorgingspost (13 km voor de finish) werd Femke getipt door een vrijwilliger dat ze de vierde vrouw was. Met andere woorden: niet hier blijven treuzelen. Femke moest toen wel even schakelen: “Ik ben hier voor mijn plezier, maar nu zit ik ineens in een wedstrijd.” Ze is in haar eigen tempo doorgelopen tot ze vrouw nummer 3 zag. Eerst een tijdje erachter blijven hangen en toen snel voorbij! En daar stond Femke op het podium met een bronzen medaille. Een geweldige prestatie!