Menu

RCL interval challenge eindstand 218 x 400 m

RCL Interval challenge: eindstand

De challenge is ten einde. De stok achter de deur werkte voor de meesten slechts één keer. Dat is ook prima zo. Twee keer binnen een week intervaltraining hoeft niet. Het animo voor de challenge is niet bekoeld, maar de meesten hebben hun bijdrage dus al geleverd.

Alleen zondag liep de teller nog een beetje op door Anne Smeets en Danny Megens. Anne hoogde haar totaal met 5 x 400 m op, Danny zette er ook nog 5 x 400 m bij.

Daarmee komt de eindstand maar liefst op 218 x 400 m!
Een geweldige prestatie die we van tevoren niet verwacht hadden. Het lijkt erop dat deze challenge een welkome afwisseling was van de duurloopjes op de automatische piloot. We hopen dat jullie deze leuk gevonden hebben en we gaan blijven proberen jullie te verrassen met nieuwe uitdagingen!

Gelukkig gaat de avondklok binnenkort naar een uurtje later, zodat we nog een tijd de ongetwijfeld mooie zonsondergangen kunnen meepakken, zeker met dit mooie lente-weer!

 

Stand op 24 maart: 208 x 400 m

Wat dat ambitieuze doel betreft...

En zo zijn we drie dagen verder en zitten we al ruim voorbij het ambitieuze doel. Dit overtreft alle verwachtingen! Het lijkt erop dat dit net het zetje was, dat de leden nodig hadden om zich aan een intervaltraining te wagen. Er is erg veel animo voor deze challenge en dat is erg mooi om te zien! Op moment van dit schrijven staat de teller op 208 x 400 m. Een super-prestatie.

Op maandag ging een geolied damesteam van vier lopers dapper op pad: Loes Janssen, Karin Streeder, Dianne van den Heuvel en Gerry Posthouwer liepen elk 12 x 400 m. Voor Loes was dit al de tweede sessie 400'tjes, waarmee haar totaal op 22 komt! Hoewel Karin niet op Strava zit, waren drie collega-lopers voldoende bewijs om haar intervallen mee te tellen.

Rob Mestrom voegde op dinsdagmorgen nog 15 x 400 m aan de reeds gelopen 10 toe. Begeleid door een ochtendconcert van vogeltjes op de RCL baan, liep hij zijn rondjes. J.P. maakte 's middags zijn totaal van 10 x 400 m af, door er nog 7 bij te lopen. Iets later kwamen Hans en Thean samen de baan onveilig maken en liepen er elk ook nog 10.

Woesdagochtend trok Ad Breukers de stoute schoenen aan en haalde zijn doel van minimaal 10 stuks ruimschoots: 12 x 400 m.
Vera Kuijpers ging voor intervallen met wat hoogtemeters op de brug over het kanaal bij Aarle en liep er ook nog 10.
's middags waren het achtereenvolgens ook nog Anne Smeets op de baan, Lieke Cuypers op de baan en Twan Sterken op de Herendijk, die elk mooi 10 stuks 400 m aftikten.

Waar gaat de score nog eindigen deze week. 250 zou mooi zijn, maar halen we misschien de 300 nog? We gaan het zien.

 

 

 

Stand op 21 maart: 66 x 400 m

Goede stok achter de deur

Met de RCL interval challenge twee dagen onderweg blijkt dit een goede motivatie/stok achter de deur/excuus (haal door wat niet van toepassing is) om eindelijk weer eens een intervaltraining te doen. Een gezamenlijk doel (lees: groepsdruk) doet hier goed z'n werk.

Op zaterdagmorgen was het Rianne van Eerd die de aftrap gaf met een interval-heuveltraining van 10 x 400 m over de brug over de Zuid-Wilemsvaart. J.P. liep in zijn duurloop 's middags ook nog 3 x 400 m op de RCL baan.

Zondag vond Rob Mestrom twee bosinterval-routes aan het einde van zijn duurloop en liep er nog eens 10 x 400 m bij. In het bos rond d'n Duvelsberg zitten een paar leuke parcoursjes verstopt!
Marc Jansen kon geen genoeg van de RCL baan krijgen en liep daar maar liefst 13 x 400 m! Fijn dat Marc weer terug is van zijn blessure!
Twee andere Janssens (Hans en Loes) waren ook 's ochtends al op pad en kozen, geïnspireerd door Rianne, ook de brug over het kanaal. Beiden liepen ook nog eens 10 x 400 m. Zo tikt het lekker aan voor het groepsdoel.

's middags liet Maikel van Weert zich ook nog horen. Hoewel hij in training is voor een trail van 200 x 400 m lang, liep hij in z'n duurloop nog mooi 10 x 400 m voor de challenge.

Na twee dagen komt het totaal hiermee al op 66 x 400 m. Een mooie prestatie, waarbij het ambitieuze doel ook al in zicht komt.

Bovendien zijn er zo al verschillende varianten van de intervaltraining ontstaan. Voor elk wat wils dus. Nu heeft echt niemand meer een excuus. Hans en Thean kunnen deze bijvoorbeeld ook niet verkeerd om lopen....

Trainingen

geen trainingen
Geen trainingen vanwege de corona maatregelen. Onderstaand schema is voor inspiratie van je eigen trainingen.