Menu

RCL loopt voor goede doelen: “Wings for life World Run” en “EyeOn Croy Nightrun”

Op 7 mei was er weer Wings for life, een (hard)loopevenement. Onder het motto “run for those who can’t” wordt geld ingezameld voor onderzoek naar genezing van ruggenmergletsel. Tijdens het evenement ren - of loop, of rol - je tegelijk met duizenden andere mensen over de hele wereld. Iedereen startten op exact 13.00 uur Nederlandse tijd. Er is geen vaste finishlijn. In plaats daarvan komt de 'virtuele Catcher Car' 30 minuten na de start in beweging en zal geleidelijk versnellen om de deelnemers één voor één in te halen.

Zodra de Catcher Car een loper heeft ingehaald, is zijn of haar persoonlijke race afgelopen. Het bijzondere aan de Wings for Life World Run is dus dat iedereen finisht, hoe ver hij of zij ook gelopen heeft! Marieke liep individueel met de app in de omgeving van Aarle-Rixtel. Ze heeft het 1 uur en 26 minuten volgehouden. Groot applaus voor Marieke!

Vrijdagavond 12 mei was de 8 ste editie van de EyeOn Croy Nightrun. Je wandelt of loopt door de omgeving van Kasteel Croy om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor Borstkanker Onderzoek Groep (BOOG). Zij doen onderzoek naar betere diagnostiek en behandelingen van borstkanker. Tien lopers van Runnersclub Lieshout liepen de route van 8,5 km.

Trainingen

08-06-2023
niveau1:Fartlektraining door Lieshout (inclusief krachtoefeningen)
niveau2:Duurloop tot 12 km
niveau3:Duurloop met aantal keren Duvelsberg

10-06-2023
alle groepen:Duurloop route D tot 22 km