Menu

Runnersclub Lieshout start met beginners-groep

Ben je toe aan een gezonde start van het voorjaar? Heb je altijd al je conditie willen verbeteren en daarbij samen met anderen sporten?
Dan is hardlopen of wandelen misschien iets voor je.

Hardlopen
Hardloop- en wandelclub Runnersclub Lieshout (RCL) is al bijna 30 jaar een begrip in Laarbeek en omgeving. Een lopers vereniging, die trainingen verzorgt voor het hardlopen en het sportief wandelen.
Activiteiten van RCL zijn o.a. het verzorgen van hardlooptrainingen op de maandag-, dinsdag-, donderdagavond en zaterdagmorgen en -middag, het organiseren van diverse hardloopwedstrijden, o.a. de Bavaria Kings&Queensrun en de Duvelscross en het deelnemen aan verschillende hardloopwedstrijden. Voor het hardlopen betekent dit dat er getraind wordt voor het lopen van verschillende afstanden (b.v. 5 of 10 km) tot en met het voorbereiden voor het lopen van de halve - en hele marathon. Er wordt in verschillende niveau groepen getraind. Bij dit alles staat ontspanning en gemoedelijkheid voorop.
Vanaf maandag 19 februari a.s. om 19.30 uur zal er weer gestart worden met een beginnersgroep. Deze groep is geschikt voor mensen die niet (of sinds lange tijd niet meer) hebben hard gelopen en graag hiermee (weer) willen beginnen. Er is een speciaal trainingsprogramma opgesteld, afgestemd op de doelgroep. De trainingen vinden plaats onder goede begeleiding en natuurlijk is het mogelijk 1 maand gratis mee te lopen.

Wandelen
Onder begeleiding van ervaren trainers, wordt er op woensdagavond en op de zondagmorgen sportief gewandeld. Hierbij zijn diverse groepen gemaakt die ook in een verschillend tempo wandelen.
Daarnaast organiseert de wandelafdeling een grote wandeltocht in juni van elk jaar, wordt er met een groot aantal leden deelgenomen aan de vierdaagse van Nijmegen en/of Alkmaar en neemt men regelmatig deel aan georganiseerde wandeltochten.
Bij het wandelen kan het hele jaar door op woensdag gestart worden, er is geen aparte beginnersgroep. Natuurlijk is het ook hierbij mogelijk 1 maand gratis mee te wandelen

Bewegen is erg belangrijk om gezond te blijven. Trainen in een groep motiveert en met hardlopen of wandelen ben je altijd buiten actief.
Dus kom naar de trainingsavond op 29 februari en zorg voor je gezondheid in gezelschap van anderen. Want samen sporten is samen plezier hebben. Ook de eerste weken daarna kun je nog instromen.
Wanneer je aanmeld als lid van RCL krijg je als welkomstgeschenk een prachtig loopshirt met opdruk van ons cadeau.

Aanmelden en meer informatie is te verkrijgen bij:
John Pennings: 06-50281483 (hardlopen)
bestuur@runnersclublieshout.nl (wandelen)
De accommodatie van RCL ligt aan de Provinciale weg te Lieshout, ingang bij tennispark de Raam. Het pad dan even volgen, de accommodatie ligt aan de linkse kant.

Deze week jarig

20-06

Annemieke de Jong

20-06

Jan de Koning

20-06

Els Brouwers

22-06

Jos van Venrooij

23-06

Jan Dekkers

24-06

Tiny Manders

24-06

Rina Jonkers

24-06

Dennis van de Meulengraaf

26-06

Tonny van Neerven - van Extel

Trainingen

21-6-2018
niveau1:Interval Herendijk 3x1000 m (laatste 300, 400, 500 m harder), herhalen serie
niveau2:Duurloop tot 12 km
niveau3:Duurloop met wisselende koplopers

23-6-2018
alle groepen:Training op locatie, verdere informatie volgt nog