Menu

Sallandtrail

Op zaterdag 9 maart hebben Anne Jonkers, Dennis Gremmen en Coen Sanders deelgenomen aan de Sallandtrail. Onder een stralend voorjaarszonnetje liepen zij de 50 km.

Deze trail is uitgezet over de Sallandse Heuvelrug, een glooiend heide- en bosgebied in Overijssel. In tegenstelling tot de Zuidoost Brabantse bossen waren er nauwelijks nog plassen en modder te bekennen daar. Wat de Sallandtrail echter pittig maakt, zijn het losse zand en de vele venijnige klimmetjes, waardoor er in totaal toch 500 hoogtemeters te overwinnen waren op het parcours.

Dennis liep nog geen anderhalf jaar geleden zijn eerste (en tot nu toe enige) marathon. Na de nodige trainingskilometers en wat bemoedigende woorden van zijn clubgenoten liet hij zich overhalen om zijn debuut te maken op een ultra afstand: 50 km. Geholpen door het bemoedigende motto van de populaire tv serie Kamp van Koningsbrugge durfde Dennis de uitdaging wel aan: als je denkt dat je kapot bent, zit je pas op 40% van je kunnen. Hoewel met name de laatste 10 km hem zwaar vielen, wist hij door karakter te tonen gezamenlijk met Anne en Coen de finish te halen in 5 uur en 21 minuten. Een zeer knappe prestatie!

Trainingen

23-05-2024
niveau1:Duurloop met versnellingen op trimparcours Mariahout
niveau2:Interval baan
niveau3:Duurloop met veel zandpaden

25-05-2024
alle groepen:gezamenlijke duurloop