Menu

Trailrunnen in de bossen van Amerongen

De Amerongse Berg Ultra is een prachtige trail vanaf Overberg, via Amerongse Berg richting Rhenen, en terug via Kwintelooijen en Prattenburg. Een maand geleden schreef Rianne, hardlooptrainer bij de Runnersclub Lieshout, zich in voor deze trailrun.

Ja, 50 km is een flinke afstand. Rianne is mentaal sterk en heeft de kilometers in de benen, maar hoe gaat ze om met de hoge temperatuur? “Belangrijk is dat je goed luistert naar signalen van je lichaam.” Ze geeft aan dat je veel, heel veel moet drinken, maar ook voldoende moet eten.

De organisatie heeft vanwege de warmte extra maatregelen getroffen: twee extra waterposten, drie ‘cut off’ tijden en een ‘tracking’ systeem. Bij de drie uitgebreide verzorgingsposten neem je ook echt even de tijd voor wat lekkers om de zouten en de koolhydraten aan te vullen. Een ‘cut off’ tijd betekent dat je niet verder mag lopen bij de verzorgingspost als de afgesproken tijd niet hebt gehaald. Iedere deelnemer kreeg voor extra veiligheid een ‘tracker’ mee, zodat de organisatie kan ingrijpen. Ook familie en vrienden konden de deelnemers via internet ‘live’ volgen.  “Mijn vader, een modelbouwer, vergeleek me met een stoomlocomotief. Die loopt ook niet zo hard, maar is wel heel constant.”

Geen enkele trail is hetzelfde. Daarom verschilt ook de voorbereiding en zijn de tempo’s relatief. Omdat je de route als gps bestand vooraf ontvangt, kun je thuis al kijken waar de hoogtemeters zitten. Rianne hield er rekening mee dat ze de 50 km niet mocht uitlopen. “Je weet niet hoe je lichaam reageert op de warmte, maar als ik voorbij het 31 km punt ben, dan haal ik de rest ook.” Ze heeft het supergoed gedaan: haar tweede ultra trailrun!

Trainingen

30-4-2024
niveau1:Duurloop met deel onverhard


04-05-2024
alle groepen:gezamenlijke duurloop

06-05-2024
niveau2:Interval Herendijk
niveau3:Duurloop met 2 x 3min versnellen

07-05-2024
niveau1:Interval baan