Menu

Warm weer beïnvloed prestaties in marathon Eindhoven

Vorig jaar was het met de marathon van Eindhoven 26 graden, vorige week zag het er naar uit dat we dit jaar ideale temperaturen zouden krijgen, maar helaas de thermometer in Eindhoven tikte weer 24 graden aan. Met ook nog stevige windvlagen was het geen weer voor goede tijden.

Twee leden van Runnersclub Lieshout stonden aan de start voor de marathon van Eindhoven,

waarvan  Maikel van Weert debuteerde op de klassieke afstand. Bij de start om 10.00 uur waren de omstandigheden goed, dat nodigde uit voor een voortvarend tempo. Al snel bleek dat Maikels eerste kilometers te snel waren en moest er even gestopt worden bij een waterpost, daarna ging het niet meer zo soepel. Na nog een kleine inzinking bij de 36 kilometer gingen de laatste kilometers best weer aardig, 3:50:49 een prima tijd voor een debuutmarathon onder deze omstandigheden en een ervaring rijker. Herman Segers loopt al jaren de marathon van Eindhoven en weet precies hoe je met de omstandigheden om moet gaan. Ook voor  Herman werden de laatste kilometers zwaar en finishte hij slechts een paar minuten boven zijn streeftijd in 3:30:46.

Op de halve marathon stonden 10 Rcl-ers aan de start om 13.30 uur. Danny Megens kon met de omstandigheden het best overweg een finishte in zijn speciaal voor deze gelegenheid gemaakt shirt in een mooie tijd van 1:38:24. Rob Mestrom had enkele minuten meer nodig 1:42:21. Evert Brouwers is altijd van de partij in Eindhoven, nu met een tijd van 1:50:34. Richard Huisman liep zijn eerste halve marathon en deed dat niet onverdienstelijk in 1:52:36. Hans Leenders verscheen al niet helemaal fit aan de start maar wist toch nog een tijd van 1:55:44 op de klokken te zetten. Twan Sterken stond aan de start met een lichte blessure en had ook last van het warme weer, maar finishte mooi onder de 2 uur 1:59:04. Net een week lid van Runnersclub Lieshout, de zusjes Ine en Helen van Wanrooij en meteen maar een halve marathon. Lange tijd liepen ze samen, maar op het eind had Helen de Langste adem en finishte in 2:05:12 op de voet gevolgd door Ine in 2:05:27. Marcel van Aspert had niet echt voordeel van zijn lange passen, hij behaalde de finish in 2:06:32. Marc Spierings moest helaas bij 13 kilometer de wedstrijd verlaten vanwege een blessure.

Om 15:30 ging Mireille de Ridder van start voor de 10 kilometer en net als bij iedereen speelde het warme weer parten 1:17:03. Alleen voor het publiek was het prima weer en dat was talrijk opgekomen bij deze Eindhoven Marathon. Een marathon die geen records verbeterde, alleen het aantal deelnemers die steeg naar totaal 25.000 op de verschillende afstanden.

De foto's staan in het fotoboek.

Trainingen

11-06-2020
groep 1: interval training


15-06-2020
beginners: interval training
groep 3: interval training
groep 2: interval training