Menu

RCL wandeltocht

Op de laatste zondag van Juni organiseert de wandelafdeling van Runnersclub Lieshout, kortweg RCL, de RCL wandeltocht. Een van de kenmerken van de RCL tocht is de fraaie en afwisselende route door bossen, over onverharde paden en verharde wegen in het uitgestrekte buitengebied rond Laarbeek. Deze tocht is prima geschikt als training voor de Kennedymars in Someren of als training voor de Nijmeegse 4-daagse. Evenementen waar ook vele RCL’ers aan meedoen.

De organisatie steekt elk jaar veel tijd in het uitzoeken van de mooiste paadjes. Het grootste deel van de route is (nagenoeg) autovrij om heerlijk ongestoord te kunnen wandelen en te genieten van de natuur.

De te lopen afstanden variëren van 10 tot 40 kilometer, zoals vermeld in onderstaand overzicht. De foto’s op de website geven alvast een indruk van wat er te wachten staat.

Kom je uit de omgeving van Laarbeek, spreek dan eens iemand met een RCL shirt aan over de mogelijkheden om het hele jaar door te lopen!

 

Afstanden, starttijden en kosten

Afstand: 10 km Een mooie wandeling voor het hele gezin.
Vertrek 9:00u - 12:00u

Afstand 15 km en 20 km Voor de liefhebbers van een wat stevigere wandeling.
Vertrek 8:00u - 11:00u.

Afstand 30 km en 40 km Trainen voor Someren, Nijmegen of Apeldoorn of gewoon voor liefhebbers van een langere wandeling.
Vertrek 7:00u - 9:00u

Het inschrijfgeld is € 3,00 p.p. RCL is lid van de Nederlandse wandelbond, KWBN en op vertoon van een lidmaatschapskaart krijg je € 0,50 korting. Voor deelnemers tot 12 jaar is het inschrijfgeld € 1,00.

Na afloop ontvangt elke deelnemer een mooie sticker en is er de gelegenheid tot het stempelen van het wandelboekje. Het startbureau sluit om 17.30u, dan dienen alle wandelaars terug te zijn.

Start/Finish
De wandeltocht start vanaf de RCL accommodatie, aan de Provincialeweg Lieshout – Mariahout net buiten de kom van Lieshout. Deze bevindt zich naast tennisvereniging de Raam en achter de manege. De finish is op dezelfde locatie.

Zowel bij de start/finish locatie als onderweg op een van de rustposten is er ruimschoots gelegenheid voor een drankje, een kop soep e.d. in ruil voor een kleine vergoeding. Vorig jaar hadden we een grote rustpost tussen de bloeiende planten, waar een lekker beschuitje met aardbeien bij de koffie kon worden genuttigd. Dat wordt nu wegens succes herhaald. Iets om alvast naar uit te kijken…

Op de rust posten zal ook EHBO aanwezig zal zijn, al hopen we dat zij het niet druk zullen krijgen.

 

Bereikbaarheid
Per auto of fiets:
Op alle belangrijke wegen in de omgeving van Lieshout is de route naar de accommodatie aangegeven middels blauwe borden. Er is een flink aantal parkeerplaatsen beschikbaar bij de accommodatie. Volg a.u.b. de aanwijzingen van de verkeersregelaars, zij wijzen u naar een geschikte plek. In geval van grote drukte kan worden uitgeweken naar parkeerplaatsen in de nabije omgeving of in de kern van Lieshout. Bij deze het vriendelijk verzoek aan wandelaars uit de directe omgeving om per fiets te komen. Deze kan veilig gestald worden op de baan naast de accommodatie.

Per bus:
Er zijn helaas geen bushaltes in de directe omgeving van de accommodatie. U kunt met de bus naar Lieshout en dan uitstappen in het centrum van Lieshout of bij de rotonde bij brouwerij Bavaria. Vanaf de haltes is het ongeveer 20 minuten lopen naar de RCL accommodatie. Houdt daar a.u.b. rekening mee.

Meer informatie
Voor vragen of meer informatie mail naar wandel@runnersclublieshout.nl

Trainingen

26-10-2021
niveau1:Interval baan 3x600, 3x500, 3x400, elke tweede helft wat harder
niveau2:Duurloop met tempowisselingen

28-10-2021
niveau1:Duurloop tot 14 km met paar versnellingen
niveau2:Interval baan fartlektraining
niveau3:Duurloop met 2x opbouwende versnelling ext. naar int.

30-10-2021
alle groepen:Duurloop route langs het kanaal naar Son