Menu

RCL wandeltocht

Elk jaar organiseert RCL een wandeltocht. Een van de kenmerken van de RCL tocht is de fraaie en afwisselende route door bossen, over onverharde paden en verharde wegen in het uitgestrekte buitengebied rond Laarbeek. Deze tocht is prima geschikt als training voor de Kennedymars in Someren of als training voor de Nijmeegse 4-daagse. Evenementen waar ook vele RCL’ers aan meedoen.

De organisatie steekt elk jaar veel tijd in het uitzoeken van de mooiste paadjes. Het grootste deel van de route is (nagenoeg) autovrij om heerlijk ongestoord te kunnen wandelen en te genieten van de natuur.

De te lopen afstanden variëren van 10 tot 40 kilometer, zoals vermeld in onderstaand overzicht

Afstanden, starttijden en kosten

Afstand: 10 km Een mooie wandeling voor het hele gezin.
Vertrek 9:00u - 12:00u

Afstand 15 km en 20 km Voor de liefhebbers van een wat stevigere wandeling.
Vertrek 8:00u - 11:00u

Afstand 30 km en 40 km Trainen voor Someren, Nijmegen of Apeldoorn of gewoon voor liefhebbers van een langere wandeling..
Vertrek 7:00u - 9:00u

Het inschrijfgeld is € 4,00 p.p. RCL is lid van de Nederlandse wandelbond, KWBN en op vertoon van een lidmaatschapskaart krijg je €1,- korting. Voor deelnemers tot 12 jaar is het inschrijfgeld €1,-.

Na afloop ontvangt elke deelnemer een mooie sticker en is er de gelegenheid tot het stempelen van het wandelboekje. Het startbureau sluit om 17.30u, dan dienen alle wandelaars terug te zijn.

Start/Finish
De wandeltocht start vanaf de RCL accommodatie, aan de Provinciale Weg 24 te Lieshout – Mariahout net buiten de kom van Lieshout. Deze bevindt zich naast tennisvereniging 'de Raam' en achter de manege. De finish is op dezelfde locatie.

Zowel bij de start/finish locatie als onderweg op een van de rustposten is er ruimschoots gelegenheid voor een drankje, een kop soep e.d. tegen een kleine vergoeding.

Op de rust posten zal ook EHBO aanwezig zal zijn, al hopen we dat zij het niet druk zullen krijgen.

Meer informatie
Voor vragen of meer informatie mail naar wandel@runnersclublieshout.nl

Trainingen

08-06-2023
niveau1:Fartlektraining door Lieshout (inclusief krachtoefeningen)
niveau2:Duurloop tot 12 km
niveau3:Duurloop met aantal keren Duvelsberg

10-06-2023
alle groepen:Duurloop route D tot 22 km