Menu

Nieuws

Geslaagd: voor 30 minuten hardlopen!

24.04.2024

In 10 weken tijd hebben weer een aantal lopers hun conditie zo opgebouwd dat ze in staat zijn om ruim 30 minuten aan een stuk te kunnen hardlopen. De trainers zijn ontzettend trots en zorgen nu dat de lopers kunnen doorstromen naar de volgende groep.

Lees verder.

Hardlopers nemen deel aan diverse evenementen in de omgeving

20.03.2024

Onze hardlopers van de Runnersclub Lieshout (RCL) hebben weer volop deelgenomen aan evenementen in de omgeving. Lees het hele artikel en/of bekijk de foto's >

Lees verder.

Sallandtrail

10.03.2024

Op zaterdag 9 maart hebben Anne Jonkers, Dennis Gremmen en Coen Sanders deelgenomen aan de Sallandtrail. Onder een stralend voorjaarszonnetje liepen zij de 50 km.

Lees verder.

Winterwandeling Runnersclub Lieshout 3 maart

06.03.2024

Na twee keer uitstellen vanwege het slechte weer kon de winterwandeling op 3 maart 2024 dan toch eindelijk doorgaan. Jammer dat nu vele wandelaars af moesten zeggen door allerlei omstandigheden. Dit keer was in navolging van de hardlopers gekozen voor een ronde bij de Bedafse bergen. Na een rustige aanloop was het even klimmen op de Slabroekse heide bij de “stairway to heaven”. Koffiepauze was er in natuurcentrum De Maashorst. Naast een modderpoel en water was er op de laatste kilometer vooral veel zand. Met een mooie klimmetje over de Bedafse bergen bereikte we na ruim 17 kilometer weer de parkeerplaats.

Foto's zijn te vinden in het fotoboek.

Lees verder.

Een modderig trailweekend voor de hardlopers van Runnersclub Lieshout

18.02.2024

Danny Megens, Dennis Gremmen en Coen Sanders namen op 4 februari deel aan de Drielandenpunt Trail in Vaals. Zij kozen voor de 31 km lange route en dat bleek best een pittige opgave te zijn. De zware modder eiste zijn tol en het tempo zakte flink in het laatste kwart. Moe maar voldaan werd de eindstreep gehaald in de middenmoot van het 450 deelnemers tellende internationale deelnemersveld.

Lees verder.

Hardloopcursus bij Runnersclub Lieshout

21.01.2024

Wil jij gaan hardlopen, maar lukt het niet alleen?

Runnersclub Lieshout biedt een cursus aan. In 10 weken leer je hardlopen onder begeleiding van ervaren hardlooptrainers.

Lees verder.

Cross duathlon De Peel

05.01.2024

De crossduathlon in Deurne in het zandbos was dit jaar een epische editie. Door de vele regenval was het parcours erg zwaar, zeker het fietsparcours lag er nat en modderig bij. Daarnaast moest ook nog eens 4x per ronde geklommen worden. Er moesten 2 rondes worden hardgelopen, 2 rondes gefietst en daarna nóg 1 ronde hardlopen. In totaal ruim 30km door plassen, blubber, heuveltjes op en af. RCL leden Jean-Pierre van Geffen en Peter van de Wetering hebben aan deze epische editie deelgenomen.

Lees verder.

Gemert Kerstloop 2023

04.01.2024

Een mooie traditie: de kerstloop in Gemert. Tweede Kerstdag stonden 8 lopers van RCL aan
de start van de 7,5 en 10 km. Niet om toptijden neer te zetten, maar gewoon voor de
gezelligheid. De avond ervoor was namelijk al goed getafeld. Toch liep Tim een hele mooie
PR! Binnen het uur waren alle lopers van RCL binnen. De eindtijden staan op
www.uitslagen.nl.

Foto’s zijn gemaakt door Harold.

Lees verder.

Expect the unexpected!

26.12.2023

Weer een weekend vol met hardloopevenementen voor leden van de Runnersclub Lieshout. Rudy deed mee met de Winterloop in Wilbertoord. Deze loop is opgenomen in de run competitie Land van Cuijk en Maasduinen. Hij liep 10 km in 43:52 en werd daarmee zesde in zijn leeftijdscategorie. Bram liep een meer ontspannen run door Eindhoven: de KLM Urban trail van 12 km.

Lees verder.

RCL 35 jaar - jubileumdag

16.12.2023

Zaterdag 9 december vierden we het 35-jarig jubileum van de club met ’s middags een activiteit en ‘s avonds een feest.

Lees verder.

RCL'ers bij Rundje Mill en Zandboscross

16.12.2023

In het eerste weekend van december stonden er weer meerdere loopevenementen op het programma. Lopers van de Runnersclub Lieshout waren aanwezig bij Rundje Mill en de Zandboscross in Deurne.

Lees verder.

’t Is voor Niks over de Strabrechtse heide

10.12.2023

De tisvoorniks-loop is een recreatieve trailrun. De routes gaan over mooie paden in het bos en de Strabrechtse heide. Men kon kiezen uit afstanden van 6 tot 42 km. De Runnersclub Lieshout was goed vertegenwoordigd met 17 lopers.

Lees verder.

Glijdend de berg af tijdens de Alfa Bear Trail

22.11.2023

Steeds meer lopers van Runnersclub Lieshout doen mee aan trailruns. Zondag 19 november stond de Alfa Bear Trail in het pittoreske Thull aan de rand van het mooi Zuid-Limburgse Heuvelland op de agenda van loper Tim Baggen. Het was een mooie dag met een strakblauwe hemel, een zonnetje en 12 graden.

Lees verder.

RCL 35 jaar jubileumactiviteit – Tijdloopkampioenschap

07.11.2023

Op zaterdag 9 december vieren we het 35-jarig bestaan van RCL. ’s Avonds is er een feest en ’s middags wordt er door de trainers een leuke jubileumactiviteit georganiseerd. In dit bericht vind je meer info over de middagactiviteit.

Lees verder.

D'n Duvelscross 2023

05.11.2023

Ieder najaar organiseert Runnersclub Lieshout D'n Duvelscross. Een cross door de bossen bij Lieshout, die natuurlijk gaat over de Duvelsberg. Een pittig parcours met een aantal korte klimmetjes, vele bochten en onverharde ondergrond. Omdat er gekozen kan worden uit 2, 4, 6 of 8 kilometer is het parcours ook geschikt voor lopers en kinderen die kennis willen maken met crossen.

Lees verder.

RCL-ers in actie in pittige trails

03.11.2023

In het weekend van 28-29 oktober stonden 4 leden van de Runnersclub Lieshout aan de start van 2 verschillende trailruns. Op zaterdag was het de beurt aan Jan Verbeij, die de Bear Trail liep en op zondag liepen Anne Jonkers, Maikel van Weert en Coen Sanders de Devilstrail.

Lees verder.

herfstwandeling 25 oktober

31.10.2023

Woensdag 25 oktober stond de herfstwandeling op het programma bij Runnersclub Lieshout. De weersvoorspellingen waren niet zo gunstig, maar vol goede moed reden we naar Mierlo waar we de auto mooi voor de kerk konden parkeren. Om 8.25 uur vertrokken we voor een wandeling van 18 kilometer. Na 300 meter liepen we het bosgebied tussen Mierlo en Geldrop in, hier volgden we het katoenpad. De contouren van de herfst waren al duidelijk zichtbaar.

Lees verder.

Runnersclub Lieshout liep mee met de ASML Marathon Eindhoven

11.10.2023

Op zondag 8 oktober was de 39e editie van de ASML Marathon Eindhoven. Een editie met een recordaantal van 27.000 deelnemers en een parcoursrecord. De lopers van Runnersclub Lieshout hebben daar een aantal persoonlijke records aan toegevoegd.

Lees verder.

Wandelaars en hardlopers van RCL op de Gulbergen

27.09.2023

Wandelvereniging OLAT en Adventure Store organiseerden zondag het “Adventure Hike & Trailrun event”. Zij hadden 4 mooie routes uitgezet in het gebied rond de Gulbergen en het kanaal. Wandelaars en trailrunners konden kiezen uit routes van 10, 15, 20 of 25 km. Maria liep met haar zus de 15 km. De 25 km werd gelopen door wandelaars Jacqueline, Elmie, Henriëtte, Sjan en trailrunners Anne en Dennis. Voor de een was de Gulbergen “een pittig bultje” en de ander vond het juist jammer dat ze maar 1x mochten klimmen.

Naast het Hike & trailrun event stond er ook de Tilburg 10 miles op het programma. Ons welbekende duo Joyce en Daniëlla deden mee. Voor hen was het een mooie voorbereiding op de halve marathon in Eindhoven op zondag 8 oktober.

Lees verder.

Dam tot Damloop en Maasheggen(modder)loop

20.09.2023

Op zondag 17 september stonden er weer meerdere hardloopevenementen op de agenda van de lopers van de Runnersclub Lieshout.

De Dam tot Damloop is met 40.000 deelnemers de grootste 10 Engelse Mijl wedstrijd ter wereld. Deze start op de Prins Hendrikkade in Amsterdam.

Lees verder.

RCL-ers in de Transalpine Run

14.09.2023

Een team van 4 RCL-ers nam in het weekend van 9 en 10 september deel aan de Transalpine Run, een 8-daagse trailrun dwars door de Oostenrijkse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. Omdat het voor de meesten de eerste kennismaking met het hooggebergte was, deden zij mee aan de zogenaamde RUN2, wat inhoudt dat je de eerste 2 etappes loopt.

Lees verder.

Beginnerscursus hardlopen bij Runnersclub Lieshout

08.01.2023

Wil je beginnen met hardlopen?

De Runnersclub Lieshout biedt een cursus aan voor beginnende hardlopers. In 10 weken leer je hardlopen onder begeleiding van ervaren hardlooptrainers. We beginnen met korte stukjes hardlopen afgewisseld met wandelen, en bouwen op naar ongeveer 5 km hardlopen. Je krijgt 1x per week training compleet met warming-up, cooling-down, loopscholing en aandacht voor ademhaling. De tweede training in de week doe je zelf of met een loopmaatje. Je krijgt daarvoor instructies mee van de trainers.

Lees verder.

Silvretta trailrun in Oostenrijk

19.07.2023

Een lang gekoesterde wens van Ad Breukers kwam in vervulling: een trailrun van 30 km en 1500 hoogtemeters vanuit het mooie Ischgl.  In 2021 en 2022 liep hij al de 20 km van dezelfde organisatie. Na veel trainen stond de loper van Runnersclub Lieshout afgelopen zaterdag samen met vele andere lopers aan de start. De route ging via Bodenalpe en de Heidelberger Hütte naar het hoogste punt van de trail “Ritzenjoch”.

Lees verder.

Warme RCL wandeltocht 2023

19.07.2023

Op zondag 9 juli organiseerde de Runnersclub Lieshout het jaarlijkse wandelevenement. Ondanks de warmte en het voorspelde onweer waren er toch nog 150 enthousiaste deelnemers.

De vrijwilligers van RCL stonden al vóór 07.00 uur klaar om de wandelaars te ontvangen. De vroege start werd gewaardeerd. Ook was het mogelijk om onderweg nog de route in te korten. Gelukkig hebben de EHBO’ers maar 2 deelnemers met hittestuwing hoeven te behandelen.

De organisatie kreeg veel complimenten over de route en kijkt terug op een geslaagd evenement.

Lees verder.

La Chouffe Trail 2023

19.07.2023

Op zondag 9 juli reisden Peter van de Wetering en Coen Sanders af naar Houffalize in de Belgische Ardennen voor La Chouffe Trail. U weet wel, van die lekkere biertjes. De trail bleek door het technische parcours en het warme, drukkende weer een ware uitputtingsslag te zijn.

Lees verder.

Loop je mee met de RCL wandeltocht?

04.07.2023

Heb je zin in een leuke wandeling voor het hele gezin, ben je liefhebber van een wat stevigere wandeling, of wil je juist trainen voor meerdaagse wandeltochten? De Runnersclub Lieshout organiseert aanstaande zondag een wandelevenement met wandeltochten van 10 km, 20 km, 30 km en 40 km.
Kenmerkend van de RCL-wandeltocht is de fraaie en afwisselende route door bossen in het uitgestrekte buitengebied van Laarbeek. Het grootste deel van de route is (nagenoeg) autovrij om heerlijk ongestoord te kunnen wandelen en te genieten van de natuur. Houd rekening met onverharde paden.

Alle informatie vind je hier.

Lees verder.

Trailrunnen in de bossen van Amerongen

30.06.2023

De Amerongse Berg Ultra is een prachtige trail vanaf Overberg, via Amerongse Berg richting Rhenen, en terug via Kwintelooijen en Prattenburg. Een maand geleden schreef Rianne, hardlooptrainer bij de Runnersclub Lieshout, zich in voor deze trailrun.

Ja, 50 km is een flinke afstand. Rianne is mentaal sterk en heeft de kilometers in de benen, maar hoe gaat ze om met de hoge temperatuur? “Belangrijk is dat je goed luistert naar signalen van je lichaam.” Ze geeft aan dat je veel, heel veel moet drinken, maar ook voldoende moet eten.

Lees verder.

Training op locatie, Van Goghloop en Leudal Trail

11.06.2023

Een aantal keer per jaar organiseert Runnersclub Lieshout een training op locatie. Deze keer waren de routes uitgezet vanaf de Vresselse Hut. Lopers hadden keuze uit 4 verschillende afstanden: 9, 12, 15, en 18 km. De routes gingen door het Vressels bos, langs de Dommel en rond de Hazenputten en Moerkuilen. Dat werd erg gewaardeerd. “We zijn op paden geweest die we nog niet kenden.”

Lees verder.

RCL loopt voor goede doelen: “Wings for life World Run” en “EyeOn Croy Nightrun”

23.05.2023

Op 7 mei was er weer Wings for life, een (hard)loopevenement. Onder het motto “run for those who can’t” wordt geld ingezameld voor onderzoek naar genezing van ruggenmergletsel. Tijdens het evenement ren - of loop, of rol - je tegelijk met duizenden andere mensen over de hele wereld. Iedereen startten op exact 13.00 uur Nederlandse tijd. Er is geen vaste finishlijn. In plaats daarvan komt de 'virtuele Catcher Car' 30 minuten na de start in beweging en zal geleidelijk versnellen om de deelnemers één voor één in te halen.

Lees verder.

Lentewandeling Runnersclub Lieshout 2023

03.05.2023

Elk jaargetijde organiseert Runnersclub Lieshout een wandeling voor haar eigen leden. Dertien leden vertrokken maandag 1 mei naar Sint Oedenrode voor een mooie lentewandeling waarin vooral de Dommel centraal stond. Vanuit de Kienehoef vertrokken we richting Olland waar de brembossen al mooi in bloei stonden. Door de boeren werd veel op het land gewerkt; dat was zichtbaar door tractorsporen.

Lees verder.

Trainingen

23-05-2024
niveau1:Duurloop met versnellingen op trimparcours Mariahout
niveau2:Interval baan
niveau3:Duurloop met veel zandpaden

25-05-2024
alle groepen:gezamenlijke duurloop