Menu

Nieuws

Spannende Duvelscross in Lieshout

03.11.2019

Op zondag 3 november werd in Lieshout de Duvelscross gelopen. Na de marathon van Eindhoven begint het crossseizoen en is Lieshout een van de eerste. Met het aantal deelnemers van 63 blijkt de Duvelscross toch weer wat in de lift te zitten. Eindhoven Atletiek was met vele lopers vertegenwoordigd dit jaar. Ook waren er enkele jeugdige lopers die 1 ronde of zelfs 2 ronden liepen.

Lees verder.

Warm weer beïnvloed prestaties in marathon Eindhoven

21.10.2019

Vorig jaar was het met de marathon van Eindhoven 26 graden, vorige week zag het er naar uit dat we dit jaar ideale temperaturen zouden krijgen, maar helaas de thermometer in Eindhoven tikte weer 24 graden aan. Met ook nog stevige windvlagen was het geen weer voor goede tijden.

Twee leden van Runnersclub Lieshout stonden aan de start voor de marathon van Eindhoven,

Lees verder.

Bryan Sterken eerste in Freedom-run op de 8 mijl.

25.09.2019

Het afgelopen weekeinde stond vooral in het teken van de vrijheidslopen. De bekendste is de van brug tot brug loop in Arnhem, maar ook in Geldrop werd er de gecombineerde Freedom-run en Libertyloop gehouden. Een wedstrijd over 10, 8 of 4 Engelse mijl.

Lees verder.

Anne Smeets zorgt bijna voor verrassing in Deurne

14.09.2019

Begin september staat altijd de halve marathon van Deurne op het programma. Vele lopers gebruiken deze loop als voorbereiding op de marathon van Eindhoven. Het parcours was geheel gewijzigd en daar waren de meeste lopers, zacht uitgedrukt, niet blij mee.

Lees verder.

Training op locatie rond het Joe Mann theater

14.09.2019

Op 7 september stond weer een training op locatie op het programma. Twan Sterken en Rob Mestrom hadden een route van 16 kilometer uitgezet rond het Joe Mann theater in Best. Op verschillende plaatsen kon men de route inkorten, zodat iedereen mee kon doen. Rianne, Harold, Gerry, Guus, Danny, Mies, Twan, Lieke, Mireille, Geert, Marcel van E, en Marcel van A, Marco en Rob genoten van de mooie bospaadjes, de bergjes en het vele losse zand. Na de training was er zoals gebruikelijk koffie, thee en koek.

De foto's staan in het fotoboek.

Lees verder.

75 jaar bevrijding, RCL haalt bevrijdingsvuur in Asten

23.08.2019

Het zal u niet ontgaan zijn dat we dit jaar 75 jaar bevrijding vieren. Death Valley organiseert een estafetteloop met het bevrijdingsvuur naar de 6 Peelgemeenten. Op 18 september wordt het vuur ontstoken in Eindhoven en vervolgens op donderdag 19 september in Asten. Vandaar kunnen organisaties het vuur ophalen en naar hun gemeente brengen.

Lees verder.

Trail-running voor leden Runnersclub Lieshout

18.08.2019

In de vakantietijd is het rustig met de hardloopwedstrijden, wel zijn een aantal leden van Runnersclub Lieshout actief geweest in de trail. Deze wedstrijden worden veelal georganiseerd door Trail-running events in samenwerking met Staatbosbeheer en gaan dikwijls over smalle bospaadjes, los zand, bergen, heidevelden en soms zelfs door ondiep water.

Lees verder.

Runnersclub in 4 daagse van Alkmaar

07.07.2019

Bij Runnersclub Lieshout staat de 4-daagse van Alkmaar al jaren op de kalender. Het is een mooie voorbereiding voor de tocht in Nijmegen, maar ook voor de nieuwelingen een mooie ervaring om 4 dagen 25 kilometer te wandelen.

Lees verder.

RCL wandeltocht 2019

10.06.2019

Op zondag 30 juni organiseerd Runnersclub Lieshout weer de RCL wandeltocht. Deze mooie tocht door de omgeving van Laarbeek kent diverse afstanden.

Lees verder.

Anne Smeets 3e in City run Gemert

16.05.2019

Het was weer een druk weekeinde voor de lopers van Runnersclub Lieshout. In Laarbeek was de Brabantsekluis trail, in Gemert de Cityrun, in Escharen  en zelfs in België was een lid van de Runnersclub actief.

Meestal moet je voor een trail-loop  ver van huis, maar afgelopen zaterdag was er een trail in ons eigen Laarbeek, de Brabantsekluis-trail.

Lees verder.

Succesvolle Kings & Queens run 2019

28.04.2019

Zaterdag 27 april was de tweede editite van de Kings & Queens run georganizeerd door Runnersclub lieshout.

De uitslagen staan op www.uitslagen.nl

Alle foto's gemaakt door RIanne kun je hier vinden.

Lees verder.

Runnersclub actief in Overloon en Oirschot

19.04.2019

In Overloon werd zondag 14 april de Kleffenloop gehouden. Het parcours was uitgezet in een bosrijke omgeving en door het oorlogsmuseum van Overloon.

4 lopers van RCL aan de start op de 10 kilometer.

Lees verder.

Runnersclub weer actief in verschillende wedstrijden

15.04.2019

Gail Margés loopt 22 minuten af van PR op de marathon

De meest aansprekende wedstrijd dit weekeinde was natuurlijk de Marathon van Rotterdam. Traditioneel zong Lee Towers zijn “You’ll never walk alone” waarna de ruim 17.000 deelnemers door een kanonschot werden weggeschoten. Het kwik steeg in de loop van de dag naar 20 graden en dan weet je dat de lopers het moeilijk gaan krijgen. Een deelnemer heeft de inspanning niet overleeft.

Onder de deelnemers ook Gail Margés van Runnersclub Lieshout. Gail had zich goed voorbereid op haar tweede marathon, ging voortvarend van start en kwam na 42 kilometer en 195 meter ontspannen over de finish in 4:24:51.

Lees verder.

Evert Brouwers behaald podiumplaats in Venlo

04.04.2019

Met ruim 25.000 deelnemers is De Venloop in Venlo is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste loop- en wandelevenementen van Zuid-Nederland. De Venloop staat bekend om zijn gezellige sfeer en enthousiaste publiek. Op zaterdag 30 maart was er ook al een groot wandelevenement.

Lees verder.

Goede tijden voor leden Runnersclub in Tilburg en Berghem

27.03.2019

In de Tilburgse wijk Reeshof deden Mireille de Ridder en Twan sterken mee aan een bosloop. Het parcours mooi glooiend met enkele scherpe bochten. Beide behaalde een 7e plaats, Twan Sterken op de 15 kilometer in 1;13:04. Mireille de Ridder op de 7.5 kilometer in 56:54.

Lees verder.

Runnersclub actief in Sint Anthonis, Bakel, Goirle en Maastricht

27.03.2019

In het mooie natuurgebied ”De Boswachterij van Sint Anthonis” werd zaterdag 16 maart de halve marathon van Sint Anthonis gehouden. Ondanks de harde wind was het prima loopweer en het parcours lag er prima bij nu alle paden zijn voorzien van schelpenzand.

Lees verder.

Anne Smeets tweede in Nederheide Commanderije Cross

13.02.2019

Op een nieuw parcours rondom natuurpoort Nederheide in Milheeze werd zondag de Nederheide Commanderije cross gelopen. Organisator GAC Gemert wil zich met deze wedstrijd graag aansluiten bij de Limbra crosscompetitie. De weergoden werkte niet echt mee, waardoor er vooral bij de korte cross een klein deelnemersveld aan de start stond.

Lees verder.

Runnersclub actief in Dommelcross

13.02.2019

De Dommelcross in Sint Michielsgestel is een onderdeel van het Meijerij cross circuit. Er werd gelopen op een mooi glooiend parcours in een bosrijke omgeving. Ook werd gelopen voor een goed doel, hospice Parnassia dat deze zomer haar deuren opent. Ook Running team Laarbeek gaat dit doel steunen middels een aanbeveling bij de Roparun.

Lees verder.

Joe Mann Cross Best 2019

30.01.2019

Mireille de Ridder en Twan sterken liepen afgelopen zondag de Joe Mann cross in Best. Ondanks het regenachtig weer waren er veel deelnemers en was het parcours bij het bekende natuur theater goed te belopen, al was het opletten bij de klimmetjes en nog meer bij de afdalingen.

Lees verder.

Anne Smeets en Jan Willem van Bokhoven winnen Koppelcross

20.01.2019

Zondag 20 januari werd weer de koppelcross gehouden tussen Runnersclub Lieshout en Aan De Wielen uit Aarle-Rixtel. Om 10 uur werden de koppels samengesteld en om 10.30 uur gingen de lopers van start. Na 950 meter lopen werd er afgetikt met de fietser die vervolgens 1500 meter voor zijn rekening nam, dit werd 5 keer herhaald. Na een spannende wedstrijd werden Anne Smeets en Jan Willem van Bokhoven winnaar van de Koppelcross. Op enkele seconden werden Twan Sterken en Tjerk Bijlsma tweede. Mies van Berlo en Lud Antonie werden op gepaste afstand derde.

Lees verder.

Nieuwjaarsreceptie 2019

19.01.2019

De Nieuwjaarsreceptie van Runnersclub Lieshout vond plaats in café van Lieshout in Lieshout. In zijn nieuwjaarstoespraak keek voorzitter Hans Janssen even terug naar 30 jaar Runnersclub Lieshout, ook naar de Kings & Queensrun die het afgelopen jaar voor eerst werd gehouden. Dieptepunt van het jaar was het overlijden van Benjan van den Brink.

Lees verder.

Goede start Runnersclub Lieshout in 2019

08.01.2019

Op 6 januari werd  de Oliebollenomloop in Boxmeer onder ideale weersomstandigheden gelopen. Het parcours was uitgezet over de velden van Olympia'18 en het Brestbosch. Deze wedstrijd is een onderdeel van de Land van Cuijk competitie.

Lees verder.

Gezellige en Drukke Kerstloop in Gemert

28.12.2018

Het is een traditie voor vele lopers , tweede Kerstdag de Topvorm Kerstloop in Gemert. Ruim 400 atleten aan de start waaronder maar liefst 16 leden van Runnersclub Lieshout. Het parcours was enigszins veranderd met start en finish op het Ridderplein en geheel verhard. De trimmers konden kiezen voor 1, 2, 3 of 4 ronden van 2,5 kilometer

Lees verder.

Leuke training op locatie

28.12.2018

Op zaterdag 15 december was er weer een training op locatie, ditmaal was het vertrekpunt De Boswachterij in Erp. 18 deelnemers dit keer, we vertrokken in 2 groepen, 

Lees verder.

Leden Runnersclub succesvol in Roermond en Wilbertoord

28.12.2018

Zaterdag werd in Roermond de Neelder veldloop gelopen. Marjan van den Tillaar behaalde hier een mooie 3e plaats op de korte cross in 22:55. In de Limbra crosscompetitie bezet Marjan nu ook de 3e plaats met 1325 punten.

Lees verder.

Goede prestaties Runnersclub in Zandboscross te Deurne

07.12.2018

Een van de mooiste crossen in onze regio is de Zandboscross in Deurne. Ondanks de zware regenval stonden er veel deelnemers aan de start, waaronder ook 6 leden van Runnersclub Lieshout.

Lees verder.

Runnersclub in ’t is voor niks loop in Geldrop

02.12.2018

De ’t is voor niks loop in Geldrop is de laatste jaren er in trek bij zowel de hardlopers en de wandelaars. Niet omdat er geen inschrijfgeld betaald hoeft te worden maar omdat het een geweldig mooie loop is. Het parcours is uitgezet over de Strabrechtse Heide en je kunt kiezen tussen 6, 10, 15, 21, 30 of zelfs 42 kilometer. Je kunt deze afstanden hardlopen maar ook wandelen.

Lees verder.

Trainingen

9-12-2019
niveau2:Duurloop met 2x2 km versnellen 80-85%
niveau3:Duurloop met 2x1 km versnellen

10-12-2019
niveau1:Duurloop met 3 km versnellen extensief
niveau2:Duurloop met 2x2 km versnellen 80-85%

12-12-2019
alle groepen:Coopertest