Menu

Nieuws

nieuwe loophemdjes

06.09.2020

Tijdens de training van 27 Augustus mocht ons lid Danny Megens het eerste nieuwe loophemdje van RCL aantrekken. Danny (Keurslager en grill specialist in Eindhoven) maakte het mede mogelijk om deze nieuwe shirtjes aan te schaffen. Leden kunnen zich aanmelden om ook zo’n hemdje in bezit te krijgen. Inmiddels zijn de eerste wedstrijden hiermee al gelopen.

Lees verder.

D'n Duvelscross 2020 gaat door

05.09.2020

Runnersclub Lieshout is blij dat de jaarlijkse Duvelscross door kan gaan. Deze zal plaatsvinden op zondag 1 November. Naturlijk is dit onder voorbehoud van de landelijke richtlijnen voor corona en uiteraard zijn er speciale maatregelen om de verspreiding van het corona virus te voorkomen. Deze regels zijn te vinden in het protocol dat is goedgekeurd door de gemeente. Alle overige informatie staat op pagina van D'n Duvelscross.

Lees verder.

Maak jezelf zichtbaar

02.09.2020

De R zit weer in de maand en dus is het tijd om bij de trainingen in de avond een reflecterend hesje te dragen.

Lees verder.

hervatten trainingen

02.07.2020

Beste leden,

 

Goed nieuws!!We gaan alle trainingen weer hervatten zoals voor de Coronacrisis. Dit doen we vanaf zaterdag 4 juli.

Lees verder.

Runnersclub Lieshout hervat training

05.06.2020

Donderdag 28 mei is Runnersclub weer rustig begonnen met de trainingen, dit alles binnen de regels die hiervoor gelden. Je moet je van tevoren aanmelden, geen gebruik van de kleedlokalen en toiletten en op gepaste afstand van elkaar.

Lees verder.

herstart trainingen

22.05.2020

Eerder hebben we jullie laten weten dat we met trainers en bestuur overleggen hoe de trainingen verantwoord op te starten. Dat is gebeurd. We hebben een “Protocol verantwoord sporten RCL”  opgesteld. Die hebben alle leden via de e-mail gehad. Daarin zijn algemene richtlijnen opgenomen, maar ook hoe wij er voor willen zorgen dat verantwoord gestart kan worden met de trainingen. Dat vergt voorbereiding en ook aanpassingen. Deze staan beschreven in dit protocol. We vragen jullie om dit goed door te lezen!

Lees verder.

nieuwsflits

07.05.2020

Beste RCL-leden,

Hopelijk gaat het met jullie goed. We weten dat de verschrikkingen van Corona Laarbeek en RCL helaas niet voorbij zijn gegaan.  En we zijn er ook nog niet. Namens bestuur van RCL wensen wie iedereen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Gelukkig is er nu ook beter nieuws. Na een lange periode van intelligente lockdown is de tijd van versoepeling gekomen.

Lees verder.

trainingen afgelast

13.03.2020

Beste RCL leden, 

Het bestuur van Runnersclub Lieshout heeft besloten alle trainingen af te lassen. Landelijk wordt gevraagd sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. 

We hebben als bestuur overwogen wat verstandig is. De verschillende  groepen zijn niet zo groot. Het risico is dan ook beperkt. Toch vinden wij dat we onze verantwoordelijkheid, in deze uitzonderlijke situatie, moeten nemen om daarmee te proberen verspreiding van het corona virus te beperken.  

Daarom worden alle hardloop- en wandeltrainingen afgelast.

Wij volgen verder de ontwikkelingen en hopen dat we snel weer met elkaar kunnen hardlopen en wandelen. Voor meer informatie over het Corona virus verwijzen wij naar de website van het RIVM https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19.   

Als er vragen zijn naar aanleiding van dit bericht, kun je deze sturen naar bestuur@runnersclublieshout.nl 

Namens bestuur,

Hans Janssen

Voorzitter

Lees verder.

Start met trainen voor Kings&Queens Run

17.02.2020

Had je begin van dit jaar het sportieve voornemen om te gaan hardlopen? Om te ervaren of het ook iets voor jou is? En is dat niet gelukt? Grijp dan nu deze nieuwe kans. Je kunt op donderdagavond 20 februari starten met de cursus hardlopen bij Runnersclub Lieshout. Heb je de traiing gemist, sluit dan aan op 27 februari of op 5 maart.

Lees verder.

Nieuwjaarsreceptie Runnersclub Lieshout 2020

19.01.2020

De Nieuwjaarsreceptie van Runnersclub Lieshout vond plaats in Theehuis "Bij de boompjes" en werd voorafgegaan door een fijne winterwandeling van ongeveer 9 kilometer. Na de wandeling was er voor ieder soep en een worstenbroodje.

Lees verder.

Wandeling op locatie, 6 januari

08.01.2020

Wat de hardlopers al een paar jaar doen met een training op locatie, was er nu een wandeling op locatie. Gerard Brouwers had een mooie route van 20 kilometer uitgezet in Gemert en De Mortel. Het was niet alleen het wandelen, maar ook de omgeving, zo werden de mooiste oude monumentale gebouwen in Gemert aangedaan. Het alom bekende (dus niet) Truttensteegje in De Mortel zat natuurlijk ook in de route. Een niet geplande stop werd gemaakt bij de manege De Stap waar we, ondanks dat ze niet open waren, meer dan welkom waren. De wandeling werd afgesloten met dank aan Gerard Brouwers en een kop koffie bij De Keizer.  Een aanrader voor iedereen die de mogelijkheid heeft om op maandagmorgen te wandelen. Een voorstel om dit elk kwartaal te doen.

Foto's staan in het fotoboek

Lees verder.

Veel leden Runnersclub Lieshout actief in Kerstloop Gemert 2019

31.12.2019

Het is een traditie geworden voor vele lopers , tweede Kerstdag de Topvorm Kerstloop in Gemert. Ruim 400 atleten aan de start waaronder ook 15 leden van Runnersclub Lieshout. De start en finish waren op het Ridderplein. De trimmers konden kiezen voor 1, 2, 3 of 4 ronden van 2,5 kilometer.

Lees verder.

Training op locatie met gasttrainer

22.12.2019

Elk kwartaal is er voor de leden van Runnersclub Lieshout een training op locatie, dat wil zeggen, dat er een keer gelopen of gewandeld wordt buiten Laarbeek. Afgelopen jaar waren er al trainingen bij Het Joe Mann theater in Best en natuurpoort Nederheide in Milheeze. De laatste training op locatie was een speciale en werd gegeven door Janneke Kelderman in de vertrouwde omgeving van de Duvelsberg.

Lees verder.

Spannende Duvelscross in Lieshout

03.11.2019

Op zondag 3 november werd in Lieshout de Duvelscross gelopen. Na de marathon van Eindhoven begint het crossseizoen en is Lieshout een van de eerste. Met het aantal deelnemers van 63 blijkt de Duvelscross toch weer wat in de lift te zitten. Eindhoven Atletiek was met vele lopers vertegenwoordigd dit jaar. Ook waren er enkele jeugdige lopers die 1 ronde of zelfs 2 ronden liepen.

Lees verder.

Warm weer beïnvloed prestaties in marathon Eindhoven

21.10.2019

Vorig jaar was het met de marathon van Eindhoven 26 graden, vorige week zag het er naar uit dat we dit jaar ideale temperaturen zouden krijgen, maar helaas de thermometer in Eindhoven tikte weer 24 graden aan. Met ook nog stevige windvlagen was het geen weer voor goede tijden.

Twee leden van Runnersclub Lieshout stonden aan de start voor de marathon van Eindhoven,

Lees verder.

Bryan Sterken eerste in Freedom-run op de 8 mijl.

25.09.2019

Het afgelopen weekeinde stond vooral in het teken van de vrijheidslopen. De bekendste is de van brug tot brug loop in Arnhem, maar ook in Geldrop werd er de gecombineerde Freedom-run en Libertyloop gehouden. Een wedstrijd over 10, 8 of 4 Engelse mijl.

Lees verder.

Anne Smeets zorgt bijna voor verrassing in Deurne

14.09.2019

Begin september staat altijd de halve marathon van Deurne op het programma. Vele lopers gebruiken deze loop als voorbereiding op de marathon van Eindhoven. Het parcours was geheel gewijzigd en daar waren de meeste lopers, zacht uitgedrukt, niet blij mee.

Lees verder.

Training op locatie rond het Joe Mann theater

14.09.2019

Op 7 september stond weer een training op locatie op het programma. Twan Sterken en Rob Mestrom hadden een route van 16 kilometer uitgezet rond het Joe Mann theater in Best. Op verschillende plaatsen kon men de route inkorten, zodat iedereen mee kon doen. Rianne, Harold, Gerry, Guus, Danny, Mies, Twan, Lieke, Mireille, Geert, Marcel van E, en Marcel van A, Marco en Rob genoten van de mooie bospaadjes, de bergjes en het vele losse zand. Na de training was er zoals gebruikelijk koffie, thee en koek.

De foto's staan in het fotoboek.

Lees verder.

75 jaar bevrijding, RCL haalt bevrijdingsvuur in Asten

23.08.2019

Het zal u niet ontgaan zijn dat we dit jaar 75 jaar bevrijding vieren. Death Valley organiseert een estafetteloop met het bevrijdingsvuur naar de 6 Peelgemeenten. Op 18 september wordt het vuur ontstoken in Eindhoven en vervolgens op donderdag 19 september in Asten. Vandaar kunnen organisaties het vuur ophalen en naar hun gemeente brengen.

Lees verder.

Trainingen

19-9-2020
alle groepen:Duurloop route A tot 21 km


21-9-2020
niveau2:Interval Herendijk 10x2' extensief niveau3:Rustige duurloop


22-9-2020
niveau1:Interval met veel krachtoefeningen in 2 tallen; piramide 1-2-3-4-5 min en terug extensief niveau2:Interval Herendijk 10x2' extensief