Menu

Nieuws

Runnersclub weer actief in verschillende wedstrijden

15.04.2019

Gail Margés loopt 22 minuten af van PR op de marathon

De meest aansprekende wedstrijd dit weekeinde was natuurlijk de Marathon van Rotterdam. Traditioneel zong Lee Towers zijn “You’ll never walk alone” waarna de ruim 17.000 deelnemers door een kanonschot werden weggeschoten. Het kwik steeg in de loop van de dag naar 20 graden en dan weet je dat de lopers het moeilijk gaan krijgen. Een deelnemer heeft de inspanning niet overleeft.

Onder de deelnemers ook Gail Margés van Runnersclub Lieshout. Gail had zich goed voorbereid op haar tweede marathon, ging voortvarend van start en kwam na 42 kilometer en 195 meter ontspannen over de finish in 4:24:51.

Lees verder.

Evert Brouwers behaald podiumplaats in Venlo

04.04.2019

Met ruim 25.000 deelnemers is De Venloop in Venlo is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste loop- en wandelevenementen van Zuid-Nederland. De Venloop staat bekend om zijn gezellige sfeer en enthousiaste publiek. Op zaterdag 30 maart was er ook al een groot wandelevenement.

Lees verder.

Goede tijden voor leden Runnersclub in Tilburg en Berghem

27.03.2019

In de Tilburgse wijk Reeshof deden Mireille de Ridder en Twan sterken mee aan een bosloop. Het parcours mooi glooiend met enkele scherpe bochten. Beide behaalde een 7e plaats, Twan Sterken op de 15 kilometer in 1;13:04. Mireille de Ridder op de 7.5 kilometer in 56:54.

Lees verder.

Runnersclub actief in Sint Anthonis, Bakel, Goirle en Maastricht

27.03.2019

In het mooie natuurgebied ”De Boswachterij van Sint Anthonis” werd zaterdag 16 maart de halve marathon van Sint Anthonis gehouden. Ondanks de harde wind was het prima loopweer en het parcours lag er prima bij nu alle paden zijn voorzien van schelpenzand.

Lees verder.

Anne Smeets tweede in Nederheide Commanderije Cross

13.02.2019

Op een nieuw parcours rondom natuurpoort Nederheide in Milheeze werd zondag de Nederheide Commanderije cross gelopen. Organisator GAC Gemert wil zich met deze wedstrijd graag aansluiten bij de Limbra crosscompetitie. De weergoden werkte niet echt mee, waardoor er vooral bij de korte cross een klein deelnemersveld aan de start stond.

Lees verder.

Runnersclub actief in Dommelcross

13.02.2019

De Dommelcross in Sint Michielsgestel is een onderdeel van het Meijerij cross circuit. Er werd gelopen op een mooi glooiend parcours in een bosrijke omgeving. Ook werd gelopen voor een goed doel, hospice Parnassia dat deze zomer haar deuren opent. Ook Running team Laarbeek gaat dit doel steunen middels een aanbeveling bij de Roparun.

Lees verder.

Voorbereiding Kings & Queens run gestart

03.02.2019

Koningsdag - zaterdag 27 april - wordt sportief gevierd met de tweede editie van de Kings & Queens Run. Een gezellig stratenparcours van 2,5 km door het centrum van Lieshout. Je kiest zelf of je 1, 2, 3 of 4 ronden loopt. Kinderen kunnen gratis deelnemen aan de Prinsen en Prinsessen Run. Hoe staat het met jouw voorbereidingen? Op www.kingsqueensrun.nl vind je het laatste nieuws over het programma, het parcours, inschrijven en handige trainingstips.

Lees verder.

RCL start met nieuwe beginnersgroep

03.02.2019

Vanaf maandag 21 januari om 19.30 uur wordt er weer gestart met een beginnersgroep. Deze groep is geschikt voor mensen die niet, of sinds lange tijd niet meer hebben hard gelopen en graag (weer) willen beginnen. Er is een speciaal trainingsprogramma opgesteld voor het lopen van de 5 kilometer bij de Kings & Queensrun op 27 april. De trainingen vinden plaats onder goede begeleiding en natuurlijk is het mogelijk 1 maand gratis mee te lopen.

Lees verder.

Joe Mann Cross Best 2019

30.01.2019

Mireille de Ridder en Twan sterken liepen afgelopen zondag de Joe Mann cross in Best. Ondanks het regenachtig weer waren er veel deelnemers en was het parcours bij het bekende natuur theater goed te belopen, al was het opletten bij de klimmetjes en nog meer bij de afdalingen.

Lees verder.

Anne Smeets en Jan Willem van Bokhoven winnen Koppelcross

20.01.2019

Zondag 20 januari werd weer de koppelcross gehouden tussen Runnersclub Lieshout en Aan De Wielen uit Aarle-Rixtel. Om 10 uur werden de koppels samengesteld en om 10.30 uur gingen de lopers van start. Na 950 meter lopen werd er afgetikt met de fietser die vervolgens 1500 meter voor zijn rekening nam, dit werd 5 keer herhaald. Na een spannende wedstrijd werden Anne Smeets en Jan Willem van Bokhoven winnaar van de Koppelcross. Op enkele seconden werden Twan Sterken en Tjerk Bijlsma tweede. Mies van Berlo en Lud Antonie werden op gepaste afstand derde.

Lees verder.

Nieuwjaarsreceptie 2019

19.01.2019

De Nieuwjaarsreceptie van Runnersclub Lieshout vond plaats in café van Lieshout in Lieshout. In zijn nieuwjaarstoespraak keek voorzitter Hans Janssen even terug naar 30 jaar Runnersclub Lieshout, ook naar de Kings & Queensrun die het afgelopen jaar voor eerst werd gehouden. Dieptepunt van het jaar was het overlijden van Benjan van den Brink.

Lees verder.

Goede start Runnersclub Lieshout in 2019

08.01.2019

Op 6 januari werd  de Oliebollenomloop in Boxmeer onder ideale weersomstandigheden gelopen. Het parcours was uitgezet over de velden van Olympia'18 en het Brestbosch. Deze wedstrijd is een onderdeel van de Land van Cuijk competitie.

Lees verder.

Gezellige en Drukke Kerstloop in Gemert

28.12.2018

Het is een traditie voor vele lopers , tweede Kerstdag de Topvorm Kerstloop in Gemert. Ruim 400 atleten aan de start waaronder maar liefst 16 leden van Runnersclub Lieshout. Het parcours was enigszins veranderd met start en finish op het Ridderplein en geheel verhard. De trimmers konden kiezen voor 1, 2, 3 of 4 ronden van 2,5 kilometer

Lees verder.

Leuke training op locatie

28.12.2018

Op zaterdag 15 december was er weer een training op locatie, ditmaal was het vertrekpunt De Boswachterij in Erp. 18 deelnemers dit keer, we vertrokken in 2 groepen, 

Lees verder.

Leden Runnersclub succesvol in Roermond en Wilbertoord

28.12.2018

Zaterdag werd in Roermond de Neelder veldloop gelopen. Marjan van den Tillaar behaalde hier een mooie 3e plaats op de korte cross in 22:55. In de Limbra crosscompetitie bezet Marjan nu ook de 3e plaats met 1325 punten.

Lees verder.

Goede prestaties Runnersclub in Zandboscross te Deurne

07.12.2018

Een van de mooiste crossen in onze regio is de Zandboscross in Deurne. Ondanks de zware regenval stonden er veel deelnemers aan de start, waaronder ook 6 leden van Runnersclub Lieshout.

Lees verder.

Runnersclub in ’t is voor niks loop in Geldrop

02.12.2018

De ’t is voor niks loop in Geldrop is de laatste jaren er in trek bij zowel de hardlopers en de wandelaars. Niet omdat er geen inschrijfgeld betaald hoeft te worden maar omdat het een geweldig mooie loop is. Het parcours is uitgezet over de Strabrechtse Heide en je kunt kiezen tussen 6, 10, 15, 21, 30 of zelfs 42 kilometer. Je kunt deze afstanden hardlopen maar ook wandelen.

Lees verder.

Mooie prestaties Runnersclub in Molenvencross 2018

17.11.2018

Op zondag 11 november werd in de bossen van Stiphout de Molenvencross gehouden. Jammer dat de wedstrijd ontsierd werd met incidenten met mountainbikers, die op het afgezette parcours reden. Deze wedstrijd is onderdeel van de Limbra crosscompetitie.

Lees verder.

Verrassende winnaars bij Duvelscross in Lieshout

05.11.2018

Op zondag 4 november werd in Lieshout de Duvelscross gelopen. Het aantal deelnemers van 53 was precies gelijk aan dat van vorig jaar. Met de concurrentie van de Valkenloop en de Krollenloop is het erg druk op de hardloopkalender. Wel waren er vele nieuwe gezichten op de Duvelscross.

Lees verder.

uitslagen D'n Duvelscross 2018

04.11.2018

De uitslagen van D'n Duvelscross zijn hier te vinden.

De foto's staan in het fotoboek.

Op de facebook pagina van omroep Kontakt staat een leuk filmpje.

Lees verder.

Zeven leden van Runnersclub Lieshout lopen de Freedomrun in Best

30.10.2018

Onze bevrijding en vrijheid wordt de laatste jaren steeds meer gevierd. Stichting 18 september organiseert daarom de Freedomrun op het terrein en omgeving van de “Bevrijdende vleugels” in Best. Het decor waar in september 1944 fel werd gevochten en vele soldaten het leven lieten voor onze vrijheid. De afstanden zijn geheel in stijl 4, 8 en 10 Engelse Mijlen.

Lees verder.

Goede prestaties Runnersclub in warme marathon Eindhoven

16.10.2018

Maanden heb je getraind in meestal warm weer, de laatste week kijk je elke dag naar de weersverwachting voor 14 oktober. Dan de wedstrijddag 25 graden in het centrum van Eindhoven met nog een stevige wind ook, geen weer voor een goede marathon.

Vier leden van Runnersclub Lieshout stonden aan de start voor de marathon van Eindhoven, waarvan  Karin Bekkers en Hans Roestenburg debuteerde op de klassieke afstand.

Lees verder.

Goede prestaties Runnersclub in Boxmeer en Hilvarenbeek

18.09.2018

In Berlijn werd dit weekeinde een ongelooflijk wereldrecord gelopen op de marathon door Eliud Kipchoge in 2:01:39. Leden van Runnersclub Lieshout bereiden zich voor op hun marathon in Eindhoven op 14 oktober.

Lees verder.

Podiumplaats voor Anne Smeets in Deurne

15.09.2018

Het was deze zomer niet echt weer om te gaan hardlopen, toch zijn enkele leden van Runnersclub volop bezig met de voorbereiding op de halve en hele marathon van Eindhoven op 14 oktober.

Rudy van Kempen, Marjan van den Tillaar en Mireille de Ridder hebben al aan enkele wedstrijden deelgenomen. Rudy liep alle mooie tijden op de 10 kilometer in Siebengewald en in Mill. Marjan was actief in Mierlo en Schijndel. Mireille liep in Eindhoven en in Tilburg  Ook Richard Huisman ging van start in Tilburg voor de 10 miles..

Lees verder.

Santiago de Compostella door Peter Raaijmakers

17.08.2018

Eindelijk is het zo ver, 25 April 2018 met 10 mensen op pad van St Parthem [Zuid Frankrijk] naar Conques twaalf km verderop waar ik mijn eerste stempel ga halen en waar ik morgen dan vertrek naar Santiago de Compostela. Het was een pittige vier uur durende tocht met een veel te zware rugzak [16 kg] . Dat gewicht had ik te danken aan mijn tent slaapmat en andere toebehoren, ik was namelijk van plan helemaal selfsupporting te gaan, slapen in mijn tentje ,eigen potje koken enzovoort .

Lees verder.

verslag RCL wandeltocht van Peter Heesakkers

30.06.2018

24- 06-2018     Runnersclub  -  Lieshout NL

Stap uit de bus aan de grote rotonde van dorp Lieshout, precies aan de grote  en befaamde brouwerij.  Heb vóór de rotonde al wandelaars gezien.  Kan niet anders die behoren bij de wandeltocht van mijn doel vandaag.  Even bekruipt bij me de gedachte of ik hier mijn tocht vandaag zal aanvangen, en bij aankomst me zal inschrijven. Ik aanvaard dan toch de lange trip naar de eigen startlokatie van de club even buiten Lieshout, een inlopertje zullen we maar zeggen. 

Lees verder.

Zondag 24 juni 2018 10e editie RCL Wandeltocht

06.06.2018

Op de laatste zondag van Juni organiseert de wandelafdeling van Runnersclub Lieshout, kortweg RCL, de RCL wandeltocht. De RCL tocht heeft een fraaie en afwisselende route door bossen, over onverharde paden en verharde wegen in het uitgestrekte buitengebied rond Laarbeek. Deze tocht is uitstekend geschikt als training voor de Kennedymars in Someren of als training voor de Nijmeegse 4-daagse. Evenementen waar ook vele RCL’ers aan meedoen.

Lees verder.

Afscheid van een geweldige mens

30.04.2018

Vanmorgen hebben we het trieste bericht gekregen dat ons lid Ben-Jan van den Brink is overleden.

Op veel te jonge leeftijd werd bij Ben Jan kanker geconstateerd. Jarenlang is hij ondanks zijn ziekte actief kunnen blijven bij het hardlopen.

Toen dat niet meer mogelijk was, stapte hij op de fiets en ging vaak mee met trainingen. De lange trainingen op zaterdag met een krat waterbidons achterop. Door de weeks als extra trainer tijdens duurlopen of interval trainingen op de Herendijk. Trots op zijn clubje en nog steeds genietend van de clubrecords die op zijn naam staan en een plekje hebben in onze accommodatie.

Lees verder.

Uitslagen Kings & Queens run 2018

30.04.2018

De uitslagen en doorkomst filmpjes van de Bavaria Kings & Queens Run 2018 zijn allemaal hier te zien:https://uitslagensoftware.nl/uitslag_3.php?event_id=2018042700644

Het volledige fotoalbum met 818 foto's: https://photos.app.goo.gl/DpJZlCbQwJGIO62t2

Hier op de eigen website alleen een selectie van de foto's.

Lees verder.

Mijn 1ste Marathon… door Twan Sterken

10.04.2018

Ik schrik wakker…buiten is het nog donker…ik kijk op de wekker, over 3 minuten loopt hij af en dan begint de dag van mijn 1ste marathon…de dag waar ik afgelopen maanden naar toe heb gewerkt…maar liefst 744 kilometers had ik er alleen dit jaar al voor weggetikt in vaak winterse kou. Ik sta op....

Lees verder.

Runnersclub Lieshout in Marathon Rotterdam

10.04.2018

De meest aansprekende marathon in Nederland is die toch wel van Rotterdam. Meer dan 16.000 deelnemers stonden aan de start van de Rotterdam marathon. Door werkzaamheden aan de Coolsingel is de start verplaatst naar de voet van de Erasmusbrug. Traditioneel zong Lee Towers "You’ll never walk alone" waarna burgemeester Ahmed Aboutaleb het startsein gaf met een geweldig kanonschot.

Lees verder.

Evert Brouwers ook in Venloop op het Podium.

27.03.2018

De Venloop in Venlo is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste en gezelligste loopevenementen van Zuid-Nederland. Veel internationale toppers kiezen deze halve marathon als voorbereiding op de grote stadsmarathons. Er zijn start op verschillende afstanden. Zaterdags was er al een wandelevenement.

Lees verder.

Rabobank Clubkas Campagne

24.03.2018

Beste leden van Runnersclublieshout,

Wij vragen jullie om mee te doen met de Rabobank clubkas Campagne en hierdoor RCL financieel te steunen. 

Tot vorig jaar was de Rabobank een van onze grote sponsors. Financiële ondersteuning van deze bank kan nu alleen nog via de Rabobank clubkas Campagne.

Lees verder.

Koude halve marathon in Sint Anthonis

24.03.2018

Met een temperatuurtje van -2,5 een sneeuw tappijtje, een ijzige koude wind die met windkracht 6 uit het oosten kwam en daarmee de gevoelstemperatuur naar de -11°C bracht, werd afgelopen zaterdag de halve marathon van St. Anthonis gelopen.

Lees verder.

Jaarvergadering Runnersclub Lieshout

24.03.2018

De jaarvergadering van Runnersclub Lieshout stond vooral in het teken van vernieuwen. Voorzitter Hans Janssen had het in zijn openingswoord over de nieuwe uitstraling van Runnersclub Lieshout.

Lees verder.

Lopersnieuws maart 2018

04.03.2018

Beste Leden,
De laatste sneeuw smelt weg terwijl ik deze nieuwsbrief schrijf. De afgelopen weken was het soms moeilijk om je te zetten tot hardlopen of wandelen. De snijdende kou hield mensen binnen ‘s avonds. Op de trainingen van RCL viel dit wel mee. Toch steeds een goede opkomst zeker bij de beginnersgroep.

Lees verder.

Runnersclub Lieshout start met beginners-groep

04.03.2018

Ben je toe aan een gezonde start van het voorjaar? Heb je altijd al je conditie willen verbeteren en daarbij samen met anderen sporten?
Dan is hardlopen of wandelen misschien iets voor je.

Lees verder.

Trainingen

2019-04-18
alle groepen: verkenning parcours Kings en Queensrun

2019-04-20
alle groepen:Duurloop route A tot 17 km2019-04-22
niveau2:Tweede Paasdag
niveau3:Tweede Paasdag