Menu

Nieuws

RCL loopt voor goede doelen: “Wings for life World Run” en “EyeOn Croy Nightrun”

23.05.2023

Op 7 mei was er weer Wings for life, een (hard)loopevenement. Onder het motto “run for those who can’t” wordt geld ingezameld voor onderzoek naar genezing van ruggenmergletsel. Tijdens het evenement ren - of loop, of rol - je tegelijk met duizenden andere mensen over de hele wereld. Iedereen startten op exact 13.00 uur Nederlandse tijd. Er is geen vaste finishlijn. In plaats daarvan komt de 'virtuele Catcher Car' 30 minuten na de start in beweging en zal geleidelijk versnellen om de deelnemers één voor één in te halen.

Lees verder.

Lentewandeling Runnersclub Lieshout 2023

03.05.2023

Elk jaargetijde organiseert Runnersclub Lieshout een wandeling voor haar eigen leden. Dertien leden vertrokken maandag 1 mei naar Sint Oedenrode voor een mooie lentewandeling waarin vooral de Dommel centraal stond. Vanuit de Kienehoef vertrokken we richting Olland waar de brembossen al mooi in bloei stonden. Door de boeren werd veel op het land gewerkt; dat was zichtbaar door tractorsporen.

Lees verder.

Loper RCL neemt deel aan halve marathon in Bonn

01.05.2023

Wat doe je als je werkgever de hoofdsponsor is van de marathon in Bonn (Duitsland).
Precies, dan reis je de dag voor de marathon af naar Bonn om daar met een aantal
Nederlandse, Belgische en Duitse collega's deel te nemen aan de halve marathon. Ruim
10.000 lopers stonden afgelopen zondag 23 april in Bonn aan de start.

Lees verder.

Geslaagd: voor 30 minuten hardlopen!

01.05.2023

In 10 weken hebben 5 lopers hun conditie zo opgebouwd dat ze in staat zijn om ruim 30
minuten aan een stuk te kunnen hardlopen. Trainers Anne en Rianne zijn ontzettend trots.
De lopers kunnen nu doorstromen naar groep 3.
Begin februari was de eerste training bij de Runnersclub Lieshout. De een wil het hardlopen
na een aantal jaren weer oppakken.

Lees verder.

Marathonlopers van RCL in Enschede en Rotterdam

01.05.2023

Een marathon loop je niet zomaar. Die plan je ruim van tevoren, zodat je met een
trainingsschema ernaar toe kunt werken. Twee lopers van Runnersclub Lieshout gingen
ervoor. Tjerk liep de oudste marathon van Nederland: in Enschede. Jean-Pierre liep “de mooiste”:
in Rotterdam.

Lees verder.

Maashorst trailrun 2023

11.04.2023

Zondag 2 april organiseerde stichting Maashorst Events en De Keien Atletiek een trailrun in het natuurgebied De Maashorst. Een mooie afvaardiging van de Runnersclub Lieshout deed mee. Ad, Geert, Jan en Marco liepen 12 km en Harold, Dennis, Marc, Marcel, Peter, Rianne en Tim liepen 22 km.

Lees verder.

Circuit, cross en bos

27.03.2023

Lopers van de Runnersclub Lieshout gingen afgelopen weekend weer het land door voor de leukste hardloopevementen. Voor ieder wat wils.

Lees verder.

Lopers van Runnersclub Lieshout aanwezig bij 3 evenementen

21.03.2023

Afgelopen weekend stond er weer veel op het programma. Lopers van de Runnersclub Lieshout waren aanwezig bij: de halve marathon van Sint-Anthonis, de Gerwen-Nederwetten Loop en de Stevensloop.

Lees verder.

Sallandtrail in de sneeuw

20.03.2023

Een zonnige koude ochtend is het op 11 maart. Er rijden 2 auto’s met 4 lopers van de Runnersclub Lieshout richting Nijverdal. Ze gaan de Sallandtrial lopen, uitgezet over de Sallandse heuvelrug. Anne en Coen gaan voor de 50 km die om 9:30u start. Dennis en Peter gaan voor de 25 km. De avond ervoor heeft het gesneeuwd. Hierdoor ligt het er prachtig bij, met op elk takje sneeuw.

Lees verder.

LOGO Midwintertrail

03.03.2023

Zondagochtend 5 februari stonden RCL-lopers Dennis en Twan aan de start van de 16 km Midwinter trail die LOGO had uitgezet. Een uitdagende trail door bossen en heidevelden van de Groote Heide tussen Geldrop en Heeze. Fitte Dennis had geen enkele moeite met de diverse drekkige paadjes, omgevallen bomen en slootje springen. Hij dartelde er vrolijk op los. Twan zat halverwege al in het rood. Regelmatig viel er dan ook een gaatje met Dennis. Na twee uur hadden ze de mooie trail erop zitten en wachtte hen een welkome warme douche en een kop erwtensoep. Om het avontuur af te sluiten hebben ze er lekker op geproost met een speciaal biertje.

Lees verder.

Kruikenloop 2023 in Tilburg

26.02.2023

Voor veel hardlopers uit de regio Tilburg is de Kruikenloop de start van carnaval in Kruikenstad. Zo ook voor RCL lopers Joyce en Daniëlla. Zij liepen mee met de 10 km loop op carnavalszaterdag 18 februari 2023 om 11.11 uur. Volledig in stijl en aangemoedigd door supporters en muziek hebben Joyce en Daniëlla genoten van de fantastische sfeer.

De uitslagen staan vermeld op www.uitslagen.nl

Foto is gemaakt door Wilma Verhoeven.

Lees verder.

RCL winterwandeling 2023

14.02.2023

Op 13 feb heeft Mies van Berlo een winterwandeling uitgezet van 20 kilometer. Om 8.00 uur verzamelden 12 personen zich bij RCL. Na eerst Gerard Brouwers te hebben gefeliciteerd met zijn verjaardag kreeg hij een mooie button opgespeld door Henriëtte. Daarna vertrokken we naar De Mortel waar we aan de wandeling begonnen. Door een mooie bosrijke omgeving te hebben gewandeld, kwamen we na ongeveer 10 kilometer aan bij restaurant  Nederheide voor 'n stop. We werden door Gerard verrast door koffie met gebak, erg lekker. Daarna gingen weer verder met de wandeling, weer door een bosrijke omgeving. Via de stippelberg en 't Truttensteegje terug naar De Mortel. We hebben weer erg genoten en kijken weer uit naar de lentewandeling.

Mies bedankt voor de fijne wandeling.

De foto's staan in het fotoboek.

Lees verder.

Koppelcross 2023

29.01.2023

In samenwerking met Aan De Wielen organiseerde Runnersclub Lieshout de Koppelcross. 10 koppels - bestaande uit 1 loper en 1 mtb'er - gingen de strijd met elkaar aan in de bossen bij 't Hof in Lieshout.

Na afloop konden de deelenemers nog even napraten onder het genot van een kop soep, koffie/thee en een koek. Bekijk de foto's in het fotoboek >

Lees verder.

Nieuwjaarsreceptie RCL 2023

15.01.2023

Uitwaaien en bijkletsen tijdens een mooie wandeling van 8 km in het buitengebied van Mariahout. Zo startte de nieuwjaarsreceptie van de Runnersclub Lieshout. Alle foto's staan in het fotoboek.

Voorzitter Vera blikte terug op afgelopen jaar met hulde aan de vele vrijwilligers. Allereerst klonk er groot applaus voor het bestuur en de baancommissie, want er kan weer getraind worden op de trimbaan! RCL heeft ook aandacht besteed aan een vernieuwde huisstijl van communicatiemiddelen en de zichtbaarheid via diverse media. Verder zijn er drie mooie activiteiten georganiseerd: de Kings&Queens run, de wandeltocht en d’n Duvelscross.

Lees verder.

Beginnerscursus hardlopen bij Runnersclub Lieshout

08.01.2023

Wil je beginnen met hardlopen?

De Runnersclub Lieshout biedt een cursus aan voor beginnende hardlopers. In 10 weken leer je hardlopen onder begeleiding van ervaren hardlooptrainers. We beginnen met korte stukjes hardlopen afgewisseld met wandelen, en bouwen op naar ongeveer 5 km hardlopen. Je krijgt 1x per week training compleet met warming-up, cooling-down, loopscholing en aandacht voor ademhaling. De tweede training in de week doe je zelf of met een loopmaatje. Je krijgt daarvoor instructies mee van de trainers.

Lees verder.

Kerstloop in Gemert 2022

26.12.2022

Een mooie traditie: de kerstloop in Gemert. Tweede Kerstdag stonden 10 lopers van RCL aan de start van 10 km. Niet om toptijden neer te zetten, maar gewoon voor de gezelligheid. De avond ervoor was namelijk al goed getafeld. Toch werd vooraf een beetje bij elkaar gepolst welke tijd ze wilden gaan lopen. “Je ziet aan de opgewekte houding van Marc dat hij er zin in heeft.” “En Tim moeten we in de gaten houden, want hij laat in het laatste rondje zien wat hij kan!” Binnen het uur waren alle lopers van RCL binnen. De eindtijden komen/staan op www.gacgemert.nl/uitslagen

Foto’s in het fotoboek zijn gemaakt door Mies van Berlo.

Lees verder.

Brabantse Kluis trail en Urban trail Eindhoven 2022

13.12.2022

De zon liet zich weinig zien, de wind was niet aanwezig en de temperatuur schommelde onder het vriespunt. Een prachtig weekend om buiten te zijn. Op zaterdag stond de Brabantse Kluis trail op het programma en op zondag en Urban trail in Eindhoven. Lopers van de Runnersclub Lieshout waren aanwezig.

Harold en Peter liepen de 20 km trail vanaf de Brabantse Kluis.

Lees verder.

D'n duvelscross 2022

04.12.2022

Ieder najaar organiseert Runnersclub Lieshout D'n Duvelscross. Een cross door de bossen bij Lieshout, die natuurlijk gaat over de Duvelsberg. Een pittig parcours met een aantal korte klimmetjes, vele bochten en onverharde ondergrond. Omdat er gekozen kan worden uit 2, 4, 6 of 8 kilometer is het parcours ook geschikt voor lopers en kinderen die kennis willen maken met crossen.

Dit jaar stonden er 52 enthousiaste lopers aan de start. Het was goed weer om te lopen en het parcours lag er mooi bij.

Lees verder.

Wandelen en hardlopen over de Strabrechtse heide en crossen in Deurne

30.11.2022

De tisvoorniks-loop is een recreatieve loop met een uitdagend karakter. De routes gaan over mooie paden in het bos en de Strabrechtse heide. Men kon kiezen uit afstanden van 6 tot 42 km. De Runnersclub Lieshout was goed vertegenwoordigd met wandelaars en hardlopers.

Wandelaars Ans, Evert, Betsy en Mies startten om 08.15 uur met paraplu aan hun route van 21 km. Onderweg vonden ze een mooi hutje op de heide waar ze hun meegebrachte broodjes op konden eten en ze de clubgenoten konden aanmoedigen.

Lees verder.

Marathon Rooi: met windkracht 4!

06.11.2022

SV Fortuna ‘67 organiseerde zondag 6 november de vierde editie van de Marathon Rooi. Een natuurmarathon in en rond het buitengebied van Sint-Oedenrode. Runnersclub Lieshout was goed vertegenwoordigd met 6 lopers voor de hele marathon en 3 teams van 4 lopers voor de estafette marathon. Daarnaast zijn ook nog enkele ervaren lopers als begeleiders meegegaan op de fiets. Gelukkig bleef het tot in de loop van de middag droog. Wel mocht iedereen de strijd aan met de stevige wind!

Lees verder.

Herfstwandeling Runnersclub Lieshout 2022

05.11.2022

Op 31 oktober werd door een 8 tal leden van Runnersclub Lieshout een herfstwandeling gehouden in de Sonse bossen. Een prachtige omgeving met enkele bezienswaardigheden en lekker klossen door de centimeters dikke bladeren-laag. Soms werd even van de route afgeweken voor een uitzichttoren en een militair monument. De uitzichtoren gaf een overzicht over het Rendac terrein in Son en diende tevens om even te schuilen voor een niet verwacht regenbuitje.

Lees verder.

RCL herfstwandeling 2022

22.10.2022

Op maandag 31 oktober houdt de wandelgroep van RCL een herfstwandeling.
We vertrekken om 8.00 uur per auto vanaf de RCL accommodatie naar Son, daar begint onze wandeling.
De route is 19 kilometer lang, na 11 kilometer is er een koffiepauze  bij het Joe Mann paviljoen.
Ieder lid is welkom, wel even aanmelden bij Mies van Berlo.

Lees verder.

Genieten en strakke tijden in Eindhoven

11.10.2022

Het weekend van 8 en 8 oktober stond Eindhoven in het teken van de marathon. De startnummers konden dit jaar opgehaald worden in MetaForum op het TU/e-terrein. De vele bankjes, de muziek en het najaarszonnetje zorgden voor een gezellige sfeer. Het leek wel een grote reünie voor hardlopers! De Runnersclub Lieshout was aanwezig met 7 lopers. Allen met een persoonlijk doel.

Vera liep 11,7 km mee met de business estafette run samen met het haar collega’s van SSOE. Ze heeft ontspannen kunnen lopen en volledig kunnen genieten van de mooie route en het enthousiaste publiek. En daarnaast ook nog sponsorgeld opgehaald voor KWF.

Lees verder.

beginnerscursus hardlopen

18.09.2022

Runnersclub Lieshout biedt dit najaar weer een cursus aan voor beginnende hardlopers. In 10 weken leer je hardlopen onder begeleiding van ervaren hardlooptrainers.

We beginnen met korte stukjes hardlopen afgewisseld met wandelen en bouwen op naar ongeveer 5 km hardlopen. Je krijgt één keer per week training compleet met warming-up, cooling-down, loopscholing en aandacht voor ademhaling. De tweede training in de week doe je zelf of met een loopmaatje. Je krijgt daarvoor instructies mee van de trainers.

Lees verder.

RCL wandeltocht 2022

12.07.2022

Op 10 juli werd de jaarlijkse RCL wandeltocht georganiseerd. Het was een prachtige wandeldag met schitterende routes. MoorLaarbeek heeft een videoverslag gemaakt dat het bekijken waar is. Er is een gpx bestand met de routes hier te downloaden. De foto's staan in het fotoboek.

Lees verder.

Gezamelijke training 2 juni 2022

04.06.2022

Op 2 juni was er een training met alle groepen samen. Maikel heeft er leuke foto's van gemaakt die te vinden zijn in het fotoboek.

Lees verder.

Trainingen

08-06-2023
niveau1:Fartlektraining door Lieshout (inclusief krachtoefeningen)
niveau2:Duurloop tot 12 km
niveau3:Duurloop met aantal keren Duvelsberg

10-06-2023
alle groepen:Duurloop route D tot 22 km