Menu

Nieuws

Tisvoorniksloop 2020, de DHZ variant

29.11.2020

Helaas ook geen Tisvoorniksloop in 2020 vanwege de Corona maatregelen. Erg jammer want deze loop voert over de prachtige heidevelden en bospaden van de Strabrechtse Hei.
Een aantal lopers van RCL namen geen genoegen met de afgelasting en organiseerden hun eigen doe het zelf variant. Voorzien van de nodige proviand in de rugzak gingen Anne, Rob, Danny, Maikel en Coen om 9:00 uur goed gemutst (want het was koud) van start voor de 30 km.

Lees verder.

Loop je eigen Duvelscross Challenge: verslagen en uitslagen

31.10.2020

8-11-2020 De challenge zit er op! De kruitdampen zijn opgetrokken, de stofwolken weer neergedwarreld……. Wat een dag hebben we achter de rug! Het vuurwerk van vandaag heeft beide klassementen nog flink opgeschud.
Allereerst de dames. Lieke Cuypers kwam vandaag voor haar 2e poging van deze week. Waar ze vorige week de klok stil wist te zetten net boven de 10 minuten, kreeg ze het vandaag voor elkaar om haar tijd met maarliefst 23 seconden te verbeteren tot 9:40! En passent passeerde ze haar bijna (achter-)naamgenoot Vera Kuijpers en nam de 2e plek stevig in handen.

Lees verder.

loop je eigen Duvelscross Challenge

28.10.2020

Zoals iedereen wellicht weet gaat D'n Duvelscross dit jaar niet door. De cross is echter te leuk om zomaar voorbij te laten gaan. Daarom worden alle leden uitgedaagd om de route te lopen in ieders eigen tijd, in de periode van zaterdag 31 Oktober tot en met zondag 8 November. Je mag de route zo vaak lopen als je wilt. De snelst gelopen ronde wordt opgenomen in het klassement. Dat klassement zal regelmatig worden bijgewerkt.
Het is wel nodig dat je de gelopen route op Strava registreert. Je kunt je gratis aanmelden bij strava. Meld je dan ook aan bij de Strava club "RCL Hardlopers". Klik op "lees verder" voor de route en downloads.

Lees verder.

voorlopig geen trainingen meer

14.10.2020

Nadat in de persconferentie bekend werd gemaakt dat de Coronamaatregelen zijn verscherpt, hebben wij als bestuur besloten de trainingen per direct stil te leggen. Zoals de premier aangaf willen we niet op zoek naar de grenzen van wat wel mogelijk is. Lopen in groepen van maximaal 4 kunnen en willen wij niet vanuit clubverband organiseren. Teleurstellend, maar tegelijkertijd ook begrijpelijk. Net nu iedereen weer vol bezig was met training. We wachten totdat er hopelijk over 2 of 4 weken beter nieuws komt.

Dit betekent ook dat de training als alternatief van D'n Duvelscross komt te vervallen.
We hopen dat iedereen deze periode gezond door komt! 

Namens het bestuur.

Hans Janssen
Voorzitter RCL

Lees verder.

D'n Duvelscross 1 november 2020 is afgelast

11.10.2020

Het bestuur van de Runnerclub Lieshout heeft besloten (na overleg met de organisatie en de gemeente) dat het niet haalbaar is om op een verantwoorde manier D'n Duvelscross door te laten gaan.
We hebben dan ook besloten om ook dit evenement af te gelasten.
Degene die zich al ingeschreven hebben zullen hun geld terug krijgen.

Lees verder.

Training op het dak van Brabant

03.10.2020

Het is zaterdagochtend, begin oktober, een paar druppels regen, maar prima weer voor een korte broek. Met een mooie groep enthousiaste lopers starten we met een rondje inlopen op vlak terrein. Rob kent een leuke singletrack door het bos waar ook Bloem en Tuin gehouden wordt. Iedereen heeft zich warm gelopen en is klaar voor de hoogtemeters op de Gulbergen. Er zijn weinig fietsers,

Lees verder.

Lopers Laarbeek halen het bevrijdingsvuur

03.10.2020

Lopers van Runnersclub Lieshout en Running Team Laarbeek hebben vrijdag 18 september
het bevrijdingsvuur opgehaald in Eindhoven en naar Mierlo gebracht. Op
zaterdag hebben zij het vuur begeleid naar het Brits militair ereveld in Mierlo.

Lees verder.

Paul Cooijmans eerste in Sint Oedenrode

03.10.2020

Paul Cooijmans van Runnersclub Lieshout was erg succesvol in de eerste wedstrijd van de Rooise crosscompetitie. Paul legde de 8 kilometer af in 35:04 en werd hiermee eerste bij de heren 55.

Rianne van Eerd en Harold van der Vliet waren helemaal naar Zuid-Limburg gereisd voor een trail van 52 kilometer. Start en finish waren in Wittem waar zij een gedeelte van het Krijtlandpad volgden. Een mooie route helemaal naar het hoogste puntje van Nederland in Vaals.

Lees verder.

Lopers Runnersclub eindelijk weer in een wedstrijd

03.10.2020

Na de corona-pauze eindelijk weer een hardloopwedstrijd, wel met allerlei regeltjes en geen huldiging voor de geleverde prestaties. De Lopers van Runnersclub Lieshout liepen voor het eerst in de nieuwe hemdjes die beschikbaar zijn gesteld door Keurslager Danny Megens.

Lees verder.

nieuwe loophemdjes

06.09.2020

Tijdens de training van 27 Augustus mocht ons lid Danny Megens het eerste nieuwe loophemdje van RCL aantrekken. Danny (Keurslager en grill specialist in Eindhoven) maakte het mede mogelijk om deze nieuwe shirtjes aan te schaffen. Leden kunnen zich aanmelden om ook zo’n hemdje in bezit te krijgen. Inmiddels zijn de eerste wedstrijden hiermee al gelopen.

Lees verder.

hervatten trainingen

02.07.2020

Beste leden,

 

Goed nieuws!!We gaan alle trainingen weer hervatten zoals voor de Coronacrisis. Dit doen we vanaf zaterdag 4 juli.

Lees verder.

Runnersclub Lieshout hervat training

05.06.2020

Donderdag 28 mei is Runnersclub weer rustig begonnen met de trainingen, dit alles binnen de regels die hiervoor gelden. Je moet je van tevoren aanmelden, geen gebruik van de kleedlokalen en toiletten en op gepaste afstand van elkaar.

Lees verder.

herstart trainingen

22.05.2020

Eerder hebben we jullie laten weten dat we met trainers en bestuur overleggen hoe de trainingen verantwoord op te starten. Dat is gebeurd. We hebben een “Protocol verantwoord sporten RCL”  opgesteld. Die hebben alle leden via de e-mail gehad. Daarin zijn algemene richtlijnen opgenomen, maar ook hoe wij er voor willen zorgen dat verantwoord gestart kan worden met de trainingen. Dat vergt voorbereiding en ook aanpassingen. Deze staan beschreven in dit protocol. We vragen jullie om dit goed door te lezen!

Lees verder.

nieuwsflits

07.05.2020

Beste RCL-leden,

Hopelijk gaat het met jullie goed. We weten dat de verschrikkingen van Corona Laarbeek en RCL helaas niet voorbij zijn gegaan.  En we zijn er ook nog niet. Namens bestuur van RCL wensen wie iedereen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Gelukkig is er nu ook beter nieuws. Na een lange periode van intelligente lockdown is de tijd van versoepeling gekomen.

Lees verder.

trainingen afgelast

13.03.2020

Beste RCL leden, 

Het bestuur van Runnersclub Lieshout heeft besloten alle trainingen af te lassen. Landelijk wordt gevraagd sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. 

We hebben als bestuur overwogen wat verstandig is. De verschillende  groepen zijn niet zo groot. Het risico is dan ook beperkt. Toch vinden wij dat we onze verantwoordelijkheid, in deze uitzonderlijke situatie, moeten nemen om daarmee te proberen verspreiding van het corona virus te beperken.  

Daarom worden alle hardloop- en wandeltrainingen afgelast.

Wij volgen verder de ontwikkelingen en hopen dat we snel weer met elkaar kunnen hardlopen en wandelen. Voor meer informatie over het Corona virus verwijzen wij naar de website van het RIVM https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19.   

Als er vragen zijn naar aanleiding van dit bericht, kun je deze sturen naar bestuur@runnersclublieshout.nl 

Namens bestuur,

Hans Janssen

Voorzitter

Lees verder.

Start met trainen voor Kings&Queens Run

17.02.2020

Had je begin van dit jaar het sportieve voornemen om te gaan hardlopen? Om te ervaren of het ook iets voor jou is? En is dat niet gelukt? Grijp dan nu deze nieuwe kans. Je kunt op donderdagavond 20 februari starten met de cursus hardlopen bij Runnersclub Lieshout. Heb je de traiing gemist, sluit dan aan op 27 februari of op 5 maart.

Lees verder.

Nieuwjaarsreceptie Runnersclub Lieshout 2020

19.01.2020

De Nieuwjaarsreceptie van Runnersclub Lieshout vond plaats in Theehuis "Bij de boompjes" en werd voorafgegaan door een fijne winterwandeling van ongeveer 9 kilometer. Na de wandeling was er voor ieder soep en een worstenbroodje.

Lees verder.

Wandeling op locatie, 6 januari

08.01.2020

Wat de hardlopers al een paar jaar doen met een training op locatie, was er nu een wandeling op locatie. Gerard Brouwers had een mooie route van 20 kilometer uitgezet in Gemert en De Mortel. Het was niet alleen het wandelen, maar ook de omgeving, zo werden de mooiste oude monumentale gebouwen in Gemert aangedaan. Het alom bekende (dus niet) Truttensteegje in De Mortel zat natuurlijk ook in de route. Een niet geplande stop werd gemaakt bij de manege De Stap waar we, ondanks dat ze niet open waren, meer dan welkom waren. De wandeling werd afgesloten met dank aan Gerard Brouwers en een kop koffie bij De Keizer.  Een aanrader voor iedereen die de mogelijkheid heeft om op maandagmorgen te wandelen. Een voorstel om dit elk kwartaal te doen.

Foto's staan in het fotoboek

Lees verder.

Veel leden Runnersclub Lieshout actief in Kerstloop Gemert 2019

31.12.2019

Het is een traditie geworden voor vele lopers , tweede Kerstdag de Topvorm Kerstloop in Gemert. Ruim 400 atleten aan de start waaronder ook 15 leden van Runnersclub Lieshout. De start en finish waren op het Ridderplein. De trimmers konden kiezen voor 1, 2, 3 of 4 ronden van 2,5 kilometer.

Lees verder.

Training op locatie met gasttrainer

22.12.2019

Elk kwartaal is er voor de leden van Runnersclub Lieshout een training op locatie, dat wil zeggen, dat er een keer gelopen of gewandeld wordt buiten Laarbeek. Afgelopen jaar waren er al trainingen bij Het Joe Mann theater in Best en natuurpoort Nederheide in Milheeze. De laatste training op locatie was een speciale en werd gegeven door Janneke Kelderman in de vertrouwde omgeving van de Duvelsberg.

Lees verder.