Menu

Nieuws

Nieuwjaarsreceptie RCL 2023

15.01.2023

Uitwaaien en bijkletsen tijdens een mooie wandeling van 8 km in het buitengebied van Mariahout. Zo startte de nieuwjaarsreceptie van de Runnersclub Lieshout. Alle foto's staan in het fotoboek.

Voorzitter Vera blikte terug op afgelopen jaar met hulde aan de vele vrijwilligers. Allereerst klonk er groot applaus voor het bestuur en de baancommissie, want er kan weer getraind worden op de trimbaan! RCL heeft ook aandacht besteed aan een vernieuwde huisstijl van communicatiemiddelen en de zichtbaarheid via diverse media. Verder zijn er drie mooie activiteiten georganiseerd: de Kings&Queens run, de wandeltocht en d’n Duvelscross.

Lees verder.

Beginnerscursus hardlopen bij Runnersclub Lieshout

08.01.2023

Wil je beginnen met hardlopen?

De Runnersclub Lieshout biedt een cursus aan voor beginnende hardlopers. In 10 weken leer je hardlopen onder begeleiding van ervaren hardlooptrainers. We beginnen met korte stukjes hardlopen afgewisseld met wandelen, en bouwen op naar ongeveer 5 km hardlopen. Je krijgt 1x per week training compleet met warming-up, cooling-down, loopscholing en aandacht voor ademhaling. De tweede training in de week doe je zelf of met een loopmaatje. Je krijgt daarvoor instructies mee van de trainers.

Lees verder.

Kerstloop in Gemert 2022

26.12.2022

Een mooie traditie: de kerstloop in Gemert. Tweede Kerstdag stonden 10 lopers van RCL aan de start van 10 km. Niet om toptijden neer te zetten, maar gewoon voor de gezelligheid. De avond ervoor was namelijk al goed getafeld. Toch werd vooraf een beetje bij elkaar gepolst welke tijd ze wilden gaan lopen. “Je ziet aan de opgewekte houding van Marc dat hij er zin in heeft.” “En Tim moeten we in de gaten houden, want hij laat in het laatste rondje zien wat hij kan!” Binnen het uur waren alle lopers van RCL binnen. De eindtijden komen/staan op www.gacgemert.nl/uitslagen

Foto’s in het fotoboek zijn gemaakt door Mies van Berlo.

Lees verder.

Brabantse Kluis trail en Urban trail Eindhoven 2022

13.12.2022

De zon liet zich weinig zien, de wind was niet aanwezig en de temperatuur schommelde onder het vriespunt. Een prachtig weekend om buiten te zijn. Op zaterdag stond de Brabantse Kluis trail op het programma en op zondag en Urban trail in Eindhoven. Lopers van de Runnersclub Lieshout waren aanwezig.

Harold en Peter liepen de 20 km trail vanaf de Brabantse Kluis.

Lees verder.

D'n duvelscross 2022

04.12.2022

Ieder najaar organiseert Runnersclub Lieshout D'n Duvelscross. Een cross door de bossen bij Lieshout, die natuurlijk gaat over de Duvelsberg. Een pittig parcours met een aantal korte klimmetjes, vele bochten en onverharde ondergrond. Omdat er gekozen kan worden uit 2, 4, 6 of 8 kilometer is het parcours ook geschikt voor lopers en kinderen die kennis willen maken met crossen.

Dit jaar stonden er 52 enthousiaste lopers aan de start. Het was goed weer om te lopen en het parcours lag er mooi bij.

Lees verder.

Wandelen en hardlopen over de Strabrechtse heide en crossen in Deurne

30.11.2022

De tisvoorniks-loop is een recreatieve loop met een uitdagend karakter. De routes gaan over mooie paden in het bos en de Strabrechtse heide. Men kon kiezen uit afstanden van 6 tot 42 km. De Runnersclub Lieshout was goed vertegenwoordigd met wandelaars en hardlopers.

Wandelaars Ans, Evert, Betsy en Mies startten om 08.15 uur met paraplu aan hun route van 21 km. Onderweg vonden ze een mooi hutje op de heide waar ze hun meegebrachte broodjes op konden eten en ze de clubgenoten konden aanmoedigen.

Lees verder.

Marathon Rooi: met windkracht 4!

06.11.2022

SV Fortuna ‘67 organiseerde zondag 6 november de vierde editie van de Marathon Rooi. Een natuurmarathon in en rond het buitengebied van Sint-Oedenrode. Runnersclub Lieshout was goed vertegenwoordigd met 6 lopers voor de hele marathon en 3 teams van 4 lopers voor de estafette marathon. Daarnaast zijn ook nog enkele ervaren lopers als begeleiders meegegaan op de fiets. Gelukkig bleef het tot in de loop van de middag droog. Wel mocht iedereen de strijd aan met de stevige wind!

Lees verder.

Herfstwandeling Runnersclub Lieshout 2022

05.11.2022

Op 31 oktober werd door een 8 tal leden van Runnersclub Lieshout een herfstwandeling gehouden in de Sonse bossen. Een prachtige omgeving met enkele bezienswaardigheden en lekker klossen door de centimeters dikke bladeren-laag. Soms werd even van de route afgeweken voor een uitzichttoren en een militair monument. De uitzichtoren gaf een overzicht over het Rendac terrein in Son en diende tevens om even te schuilen voor een niet verwacht regenbuitje.

Lees verder.

Genieten en strakke tijden in Eindhoven

11.10.2022

Het weekend van 8 en 8 oktober stond Eindhoven in het teken van de marathon. De startnummers konden dit jaar opgehaald worden in MetaForum op het TU/e-terrein. De vele bankjes, de muziek en het najaarszonnetje zorgden voor een gezellige sfeer. Het leek wel een grote reünie voor hardlopers! De Runnersclub Lieshout was aanwezig met 7 lopers. Allen met een persoonlijk doel.

Vera liep 11,7 km mee met de business estafette run samen met het haar collega’s van SSOE. Ze heeft ontspannen kunnen lopen en volledig kunnen genieten van de mooie route en het enthousiaste publiek. En daarnaast ook nog sponsorgeld opgehaald voor KWF.

Lees verder.

beginnerscursus hardlopen

18.09.2022

Runnersclub Lieshout biedt dit najaar weer een cursus aan voor beginnende hardlopers. In 10 weken leer je hardlopen onder begeleiding van ervaren hardlooptrainers.

We beginnen met korte stukjes hardlopen afgewisseld met wandelen en bouwen op naar ongeveer 5 km hardlopen. Je krijgt één keer per week training compleet met warming-up, cooling-down, loopscholing en aandacht voor ademhaling. De tweede training in de week doe je zelf of met een loopmaatje. Je krijgt daarvoor instructies mee van de trainers.

Lees verder.

RCL wandeltocht 2022

12.07.2022

Op 10 juli werd de jaarlijkse RCL wandeltocht georganiseerd. Het was een prachtige wandeldag met schitterende routes. MoorLaarbeek heeft een videoverslag gemaakt dat het bekijken waar is. Er is een gpx bestand met de routes hier te downloaden. De foto's staan in het fotoboek.

Lees verder.

Gezamelijke training 2 juni 2022

04.06.2022

Op 2 juni was er een training met alle groepen samen. Maikel heeft er leuke foto's van gemaakt die te vinden zijn in het fotoboek.

Lees verder.

6 maart training op locatie

14.02.2022

Op 6 maart organiseren de trainers een training op locatie. Deze keer gaan we naar N70 wandelroute in de buurt van Nijmegen (https://www.visitnijmegen.com/routes/3673389898/n70-natuurwandelroute). De N70 is een prachtige route over onverharde paden met flink wat hoogteverschil. In het rondje van 13,6 km zitten namelijk +/- 400 hoogtemeters en zo’n 500 traptredes.

Toch gaan de trainers er voor zorgen dat iedere geoefende RCL-er (excl de beginnersgroep) deze route kan lopen, of het nu een halve, hele of misschien een dubbele ronde  is. We passen de zwaarte aan door het aantal rondes af te stemmen op degenen die mee willen gaan.

Dus twijfel niet en geef je op bij je trainer! Mocht je tóch nog twijfelen of het iets voor jou is, of een andere vraag hebben, benader dan één van de trainers Rianne, Anne, Rob of Coen. Zij hebben de N70 meermalen gelopen en trekken je waarschijnlijk wel over de streep!

Wij hopen op een grote opkomst, je zult er geen spijt van krijgen! Tot de 6e!

Lees verder.

Resultaten feestdagen challenge 2021

09.01.2022

Ook dit jaar zijn er weer een aantal leuke creaties gemaakt. Met name Twan is hofleverancier van de kunstwerkjes. Alles is te vinden in het fotoboek.

Ster van Rianne
Rendier van Rob
Kerstsok van Twan
"Runner met must op en das om" van Twan
Engel van Twan en Dennis
Slee met cadeau's van Twan en Dennis
Kerstboom van Rianne
Engel van Tjerk

Lees verder.

Trainingen

28-1-2023
alle groepen:Duurloop deel door bossen Mariahout met MTB route

30-1-2023
niveau1:Duurloop met 2 km versnellen
niveau2:Duurloop met 1x3 km opbouwend versnellen
niveau3:Interval baan, 3 x (600 - 500 - 400 m)