Menu

Nieuws

Resultaten feestdagen challenge 2021

09.01.2022

Ook dit jaar zijn er weer een aantal leuke creaties gemaakt. Met name Twan is hofleverancier van de kunstwerkjes. Alles is te vinden in het fotoboek.

Ster van Rianne
Rendier van Rob
Kerstsok van Twan
"Runner met must op en das om" van Twan
Engel van Twan en Dennis
Slee met cadeau's van Twan en Dennis
Kerstboom van Rianne
Engel van Tjerk

Lees verder.

Feestdagen Challenge 2021

22.12.2021

Na het succes van vorig jaar menen de trainers jullie ook tijdens deze feestdagen een uitdaging te moeten geven.
Het gaat niet om afstand, tijd, snelheid, segment of klassement. Je hoeft je longen niet uit je lijf te lopen om deze challenge te volbrengen. Althans, dat heb je zelf in de hand!
We dagen je uit om in de periode van 25 december t/m 1 januari zelf een Kerstfiguur of -groet te lopen en deze vast te leggen op Strava.

Lees verder.

tijdelijk geen avond trainingen

29.11.2021

Vrijdag 26 november is in de landelijke persconferentie bekend geworden dat we voor de komende drie weken niet georganiseerd morgen sporten. Als bestuur balen we enorm maar moeten we ook onze verantwoordelijkheid nemen en de avondtrainingen aflassen. 
De volgende maatregelen, bovenop de basismaatregelen, zijn vanaf 28 november van kracht:

  • Amateursporten (wedstrijden en trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan.
  • Georganiseerde buitensporten na 17.00 uur is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. 

Als we naar deze maatregelen kijken zouden we wel overdag trainingen kunnen geven, dit is bijvoorbeeld voor de reguliere wandelgroepen haalbaar op woensdag- en zondagochtend. Echter, respecteer elkaars mening en ga met elkaar het gesprek aan wat wenselijk is. Het is niet haalbaar om de avondtrainingen in een andere vorm te organiseren. Laten we hopen dat we na drie weken weer wat meer versoepelingen te horen krijgen, we informeren de leden dan wederom via een nieuwsbrief.

Lees verder.

Verslag en uitslagen D'n Duvelscross 2021

07.11.2021

Door de prachtige weersomstandigheden was het druk op de Duvelsberg op zondagmorgen 7 november aan ’t Hof in Lieshout. Oorzaak was de Duvelscross, georganiseerd door Runnersclub Lieshout onder regie van Karin Streeder. Het parcours van 2 kilometer was prima uitgezet en de lopers konden kiezen 1, 2, 3 of 4 ronden. Na de challenge van vorig jaar, nu weer een normale Duvelscross met 77 deelnemers. In de prachtige herfstkleuren vielen ook de vele gele jasjes  op, het tenue van de Springbokken uit Son en Breugel die met een grote groep naar Lieshout waren gekomen en dat ook nog erg sportief op de fiets. Veel lopers hadden hun kinderen meegenomen en in enkele gevallen waren die ook nog sneller dan hun ouders.

Lees verder.

Foto's eerste wandel training 2021

17.06.2021

De Wandelaars zijn in mei weer begonnen met trainen. Van de eerste training zijn foto's gemaakt en die zijn te vinden in het fotoboek.

Lees verder.

hervatten trainingen

17.05.2021

Dag allemaal,

In lijn met de nieuwe richtlijnen vanuit de rijksoverheid mogen we weer gaan trainen. De formele richtlijn is als volgt "Vanaf 27 jaar sporten buiten ingroepsverband op 1,5 meter afstand toegestaan. Max. 30 personen per groep." We starten op dinsdag 26 mei weer met de hardloop trainingen en op woensdag 27 mei weer met de wandel trainingen.

De kleedruimte blijft voorlopig gesloten. Alleen de trainer gaat naar binnen om een bakje voor de sleutels te pakken en weg te zetten en om de sleutel voor de fietsenstalling te pakken. Kleding die tijdens de training niet gedragen wordt, moet in de auto of bij de fiets bewaard worden.

We hopen jullie allemaal weer bij de trainingen te zien.
De trainers

Lees verder.

uitslag 2e editie waypont challenge

05.05.2021

De tweede editie van de waypoint challenge stond afgelopen maand op de agenda van de Runnersclub Lieshout. Rick van Venrooij, een fanatiek deelnemer aan RCL challenges, vond dat de challenge uitdagender kon. Samen met trainer Rianne van Eerd is het idee ontstaan om 4 kluisjes op te hangen. Zo gezegd, zo gedaan.

Lees verder.

RCL waypoint challenge (tweede editie)

02.04.2021

Net als bij de vorige waypoint challenge dagen we wandelaars en lopers uit om nieuwe paadjes te ontdekken. In deze nieuwe editie hebben we meerdere kluisjes in Laarbeek opgehangen. De waypoint coördinaten van het eerste kluisje zijn: N 51°32.0698' E 005°38.7365'. In dit kluisje vind je de coördinaten van het volgende kluisje. Zo word je begeleid naar alle kluisjes. Om google de coordinaten te laten snappen, moet je ze invoeren met N en E (dus niet met N en O). Je krijgt tot en met 2 mei de tijd. Je hoeft dus niet alle kluisjes in 1 dag te vinden. Als je het laatste kluisje gevonden hebt, dan maak je kans op een verrassing van ART&CO chocolates.

De kluisjes blijven hangen tot en met 2 mei 2021.

Namens alle trainers heel veel succes en plezier!

Lees verder.

RCL interval challenge eindstand 218 x 400 m

21.03.2021

RCL Interval challenge: eindstand

De challenge is ten einde. De stok achter de deur werkte voor de meesten slechts één keer. Dat is ook prima zo. Twee keer binnen een week intervaltraining hoeft niet. Het animo voor de challenge is niet bekoeld, maar de meesten hebben hun bijdrage dus al geleverd.

Alleen zondag liep de teller nog een beetje op door Anne Smeets en Danny Megens. Anne hoogde haar totaal met 5 x 400 m op, Danny zette er ook nog 5 x 400 m bij.

Daarmee komt de eindstand maar liefst op 218 x 400 m!
Een geweldige prestatie die we van tevoren niet verwacht hadden. Het lijkt erop dat deze challenge een welkome afwisseling was van de duurloopjes op de automatische piloot. We hopen dat jullie deze leuk gevonden hebben en we gaan blijven proberen jullie te verrassen met nieuwe uitdagingen!

Gelukkig gaat de avondklok binnenkort naar een uurtje later, zodat we nog een tijd de ongetwijfeld mooie zonsondergangen kunnen meepakken, zeker met dit mooie lente-weer!

Lees verder.

RCL Interval challenge

18.03.2021

Het is weer tijd voor de volgende RCL challenge. Na een aantal goed bezochte segment-challenges en een succesvolle waypoint challenge, gaan we weer iets nieuws proberen.
Er wordt regelmatig en veel gelopen door RCL'ers, maar we zien op Strava dat er toch vooral voor een duurloopje gekozen wordt, in plaats van een intervaltraining. Daarom staat deze challenge in het teken van intervaltrainingen, zodat die niet langer een ondergeschoven kindje blijven.

Lees verder.

impressies RCL waypoint challenge

16.02.2021

In de eerste week zijn al heel wat sportievelingen naar het kluisje in de Stiphoutse bossen geweest. Het mooie winterse weer nodigde uit om hardlopend, wandelend en zelfs skiënd op pad te gaan en heel veel foto's te maken ...
Alle foto's vind je in het fotoboek

Lees verder.

RCL waypoint challenge

10.02.2021

Voor deze uitdaging is afstand en tempo niet belangrijk. We dagen je uit om al dwalend nieuwe paadjes te ontdekken. Om je hierbij te helpen geven we je een 'waypoint' in de Stiphoutse bossen. Op deze locatie vind je een kluisje met een logboek. ('Het dak kan eraf.') In het logboek staat een vervolgopdracht. Je mag ook een persoonlijk berichtje in het logboek achterlaten.
De waypoint coördinaten zijn: N 51°29.367'  E 5°34.787'

Het kluisje blijft hangen tot en met 28 februari 2021.

Namens alle trainers heel veel succes en plezier!

Lees verder.

resultaten RCL Challenge januari/februari

01.02.2021

08-02-2021
En dan nu het eindverslag van de challenge met de eindstanden.
Als eerste vrijdag, liep Malika van Dijk de challenge met ruim 10 km/u. Ze noteerde een mooie 12:05.
Danny Megens vond het genoeg geweest. Hij heeft vrijdagmiddag de zaak eerder dicht gedaan om de challenge te kunnen lopen. Dit resulteerde, zoals verwacht/gevreesd, in een eigenaarswissel van het kroontje. Hij noteerde een strakke 7:28, en liep daarna op z'n gemak nog een rondje uit. Wie gaat daar nog aan komen? Hopelijk was het de vroege sluiting van de zaak waard...
Dat de challenge de gemoederen flink bezig houdt, liet Twan Sterken optekenen. In een enerverend verhaal, kaapte hij vanaf de bank Danny's kroontje weg in een koortsdroom-topprestatie.

Lees verder.

RCL januari/februari challenge

28.01.2021

Beste Lopers,

2021 is een goed eind onderweg, “Blue Monday” hebben we overleefd, maar het wordt er allemaal niet veel spannender op. Er is nog geen training en de lopers en wandelaars hebben nu ook nog eens rekening te houden met de avondklok.
Tijd voor een nieuwe challenge dus! Deze keer staat het figuurtje vast: een mooie driehoek van ruim 2 km, rond het trimbos en sportpark bij Mariahout.

Lees verder.

voorlopig geen trainingen meer

14.10.2020

Nadat in de persconferentie bekend werd gemaakt dat de Coronamaatregelen zijn verscherpt, hebben wij als bestuur besloten de trainingen per direct stil te leggen. Zoals de premier aangaf willen we niet op zoek naar de grenzen van wat wel mogelijk is. Lopen in groepen van maximaal 4 kunnen en willen wij niet vanuit clubverband organiseren. Teleurstellend, maar tegelijkertijd ook begrijpelijk. Net nu iedereen weer vol bezig was met training. We wachten totdat er hopelijk over 2 of 4 weken beter nieuws komt.

Dit betekent ook dat de training als alternatief van D'n Duvelscross komt te vervallen.
We hopen dat iedereen deze periode gezond door komt! 

Namens het bestuur.

Hans Janssen
Voorzitter RCL

Lees verder.

Trainingen

20-1-2022
niveau1:Duurloop tot 14 km
niveau2:Duurloop tot 13 km
niveau3:Duurloop met 3x2' versnellen

22-1-2022
alle groepen:Bosloop richting Mariahout met trimbaanoefeningen

24-1-2022
niveau2:Duurloop met 2x2 km versnellen
niveau3:Duurloop met 2x1 km versnellen

beperkingen
Vanwege de corona beperkingen geen trainingen