Menu

Nieuws

Goede prestaties Runnersclub in Zandboscross te Deurne

07.12.2018

Een van de mooiste crossen in onze regio is de Zandboscross in Deurne. Ondanks de zware regenval stonden er veel deelnemers aan de start, waaronder ook 6 leden van Runnersclub Lieshout.

Lees verder.

Runnersclub in ’t is voor niks loop in Geldrop

02.12.2018

De ’t is voor niks loop in Geldrop is de laatste jaren er in trek bij zowel de hardlopers en de wandelaars. Niet omdat er geen inschrijfgeld betaald hoeft te worden maar omdat het een geweldig mooie loop is. Het parcours is uitgezet over de Strabrechtse Heide en je kunt kiezen tussen 6, 10, 15, 21, 30 of zelfs 42 kilometer. Je kunt deze afstanden hardlopen maar ook wandelen.

Lees verder.

Mooie prestaties Runnersclub in Molenvencross 2018

17.11.2018

Op zondag 11 november werd in de bossen van Stiphout de Molenvencross gehouden. Jammer dat de wedstrijd ontsierd werd met incidenten met mountainbikers, die op het afgezette parcours reden. Deze wedstrijd is onderdeel van de Limbra crosscompetitie.

Lees verder.

Verrassende winnaars bij Duvelscross in Lieshout

05.11.2018

Op zondag 4 november werd in Lieshout de Duvelscross gelopen. Het aantal deelnemers van 53 was precies gelijk aan dat van vorig jaar. Met de concurrentie van de Valkenloop en de Krollenloop is het erg druk op de hardloopkalender. Wel waren er vele nieuwe gezichten op de Duvelscross.

Lees verder.

uitslagen D'n Duvelscross 2018

04.11.2018

De uitslagen van D'n Duvelscross zijn hier te vinden.

De foto's staan in het fotoboek.

Op de facebook pagina van omroep Kontakt staat een leuk filmpje.

Lees verder.

Zeven leden van Runnersclub Lieshout lopen de Freedomrun in Best

30.10.2018

Onze bevrijding en vrijheid wordt de laatste jaren steeds meer gevierd. Stichting 18 september organiseert daarom de Freedomrun op het terrein en omgeving van de “Bevrijdende vleugels” in Best. Het decor waar in september 1944 fel werd gevochten en vele soldaten het leven lieten voor onze vrijheid. De afstanden zijn geheel in stijl 4, 8 en 10 Engelse Mijlen.

Lees verder.

Goede prestaties Runnersclub in warme marathon Eindhoven

16.10.2018

Maanden heb je getraind in meestal warm weer, de laatste week kijk je elke dag naar de weersverwachting voor 14 oktober. Dan de wedstrijddag 25 graden in het centrum van Eindhoven met nog een stevige wind ook, geen weer voor een goede marathon.

Vier leden van Runnersclub Lieshout stonden aan de start voor de marathon van Eindhoven, waarvan  Karin Bekkers en Hans Roestenburg debuteerde op de klassieke afstand.

Lees verder.

15 december, hardloop training op locatie

05.10.2018

Op zaterdag 15 december gaan we op locatie hardlopen. We verzamelen bij RCL om 8:30 uur.

Lees verder.

Kerstviering 2019

05.10.2018

De Kerstviering is dit jaar op 17, 18 en 19 december.

Er zijn geen hardloop trainingen op 24, 25 en 31 december en niet op 1 januari.

Lees verder.

Goede prestaties Runnersclub in Boxmeer en Hilvarenbeek

18.09.2018

In Berlijn werd dit weekeinde een ongelooflijk wereldrecord gelopen op de marathon door Eliud Kipchoge in 2:01:39. Leden van Runnersclub Lieshout bereiden zich voor op hun marathon in Eindhoven op 14 oktober.

Lees verder.

Podiumplaats voor Anne Smeets in Deurne

15.09.2018

Het was deze zomer niet echt weer om te gaan hardlopen, toch zijn enkele leden van Runnersclub volop bezig met de voorbereiding op de halve en hele marathon van Eindhoven op 14 oktober.

Rudy van Kempen, Marjan van den Tillaar en Mireille de Ridder hebben al aan enkele wedstrijden deelgenomen. Rudy liep alle mooie tijden op de 10 kilometer in Siebengewald en in Mill. Marjan was actief in Mierlo en Schijndel. Mireille liep in Eindhoven en in Tilburg  Ook Richard Huisman ging van start in Tilburg voor de 10 miles..

Lees verder.

Santiago de Compostella door Peter Raaijmakers

17.08.2018

Eindelijk is het zo ver, 25 April 2018 met 10 mensen op pad van St Parthem [Zuid Frankrijk] naar Conques twaalf km verderop waar ik mijn eerste stempel ga halen en waar ik morgen dan vertrek naar Santiago de Compostela. Het was een pittige vier uur durende tocht met een veel te zware rugzak [16 kg] . Dat gewicht had ik te danken aan mijn tent slaapmat en andere toebehoren, ik was namelijk van plan helemaal selfsupporting te gaan, slapen in mijn tentje ,eigen potje koken enzovoort .

Lees verder.

verslag RCL wandeltocht van Peter Heesakkers

30.06.2018

24- 06-2018     Runnersclub  -  Lieshout NL

Stap uit de bus aan de grote rotonde van dorp Lieshout, precies aan de grote  en befaamde brouwerij.  Heb vóór de rotonde al wandelaars gezien.  Kan niet anders die behoren bij de wandeltocht van mijn doel vandaag.  Even bekruipt bij me de gedachte of ik hier mijn tocht vandaag zal aanvangen, en bij aankomst me zal inschrijven. Ik aanvaard dan toch de lange trip naar de eigen startlokatie van de club even buiten Lieshout, een inlopertje zullen we maar zeggen. 

Lees verder.

Zondag 24 juni 2018 10e editie RCL Wandeltocht

06.06.2018

Op de laatste zondag van Juni organiseert de wandelafdeling van Runnersclub Lieshout, kortweg RCL, de RCL wandeltocht. De RCL tocht heeft een fraaie en afwisselende route door bossen, over onverharde paden en verharde wegen in het uitgestrekte buitengebied rond Laarbeek. Deze tocht is uitstekend geschikt als training voor de Kennedymars in Someren of als training voor de Nijmeegse 4-daagse. Evenementen waar ook vele RCL’ers aan meedoen.

Lees verder.

Afscheid van een geweldige mens

30.04.2018

Vanmorgen hebben we het trieste bericht gekregen dat ons lid Ben-Jan van den Brink is overleden.

Op veel te jonge leeftijd werd bij Ben Jan kanker geconstateerd. Jarenlang is hij ondanks zijn ziekte actief kunnen blijven bij het hardlopen.

Toen dat niet meer mogelijk was, stapte hij op de fiets en ging vaak mee met trainingen. De lange trainingen op zaterdag met een krat waterbidons achterop. Door de weeks als extra trainer tijdens duurlopen of interval trainingen op de Herendijk. Trots op zijn clubje en nog steeds genietend van de clubrecords die op zijn naam staan en een plekje hebben in onze accommodatie.

Lees verder.

Uitslagen Kings & Queens run 2018

30.04.2018

De uitslagen en doorkomst filmpjes van de Bavaria Kings & Queens Run 2018 zijn allemaal hier te zien:https://uitslagensoftware.nl/uitslag_3.php?event_id=2018042700644

Het volledige fotoalbum met 818 foto's: https://photos.app.goo.gl/DpJZlCbQwJGIO62t2

Hier op de eigen website alleen een selectie van de foto's.

Lees verder.

Mijn 1ste Marathon… door Twan Sterken

10.04.2018

Ik schrik wakker…buiten is het nog donker…ik kijk op de wekker, over 3 minuten loopt hij af en dan begint de dag van mijn 1ste marathon…de dag waar ik afgelopen maanden naar toe heb gewerkt…maar liefst 744 kilometers had ik er alleen dit jaar al voor weggetikt in vaak winterse kou. Ik sta op....

Lees verder.

Runnersclub Lieshout in Marathon Rotterdam

10.04.2018

De meest aansprekende marathon in Nederland is die toch wel van Rotterdam. Meer dan 16.000 deelnemers stonden aan de start van de Rotterdam marathon. Door werkzaamheden aan de Coolsingel is de start verplaatst naar de voet van de Erasmusbrug. Traditioneel zong Lee Towers "You’ll never walk alone" waarna burgemeester Ahmed Aboutaleb het startsein gaf met een geweldig kanonschot.

Lees verder.

Evert Brouwers ook in Venloop op het Podium.

27.03.2018

De Venloop in Venlo is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste en gezelligste loopevenementen van Zuid-Nederland. Veel internationale toppers kiezen deze halve marathon als voorbereiding op de grote stadsmarathons. Er zijn start op verschillende afstanden. Zaterdags was er al een wandelevenement.

Lees verder.

Rabobank Clubkas Campagne

24.03.2018

Beste leden van Runnersclublieshout,

Wij vragen jullie om mee te doen met de Rabobank clubkas Campagne en hierdoor RCL financieel te steunen. 

Tot vorig jaar was de Rabobank een van onze grote sponsors. Financiële ondersteuning van deze bank kan nu alleen nog via de Rabobank clubkas Campagne.

Lees verder.

Koude halve marathon in Sint Anthonis

24.03.2018

Met een temperatuurtje van -2,5 een sneeuw tappijtje, een ijzige koude wind die met windkracht 6 uit het oosten kwam en daarmee de gevoelstemperatuur naar de -11°C bracht, werd afgelopen zaterdag de halve marathon van St. Anthonis gelopen.

Lees verder.

Jaarvergadering Runnersclub Lieshout

24.03.2018

De jaarvergadering van Runnersclub Lieshout stond vooral in het teken van vernieuwen. Voorzitter Hans Janssen had het in zijn openingswoord over de nieuwe uitstraling van Runnersclub Lieshout.

Lees verder.

Runners lopen Sallandtrail en Hel van Bakel

16.03.2018

De meeste lopers vinden het een uitdaging om een keer een marathon te lopen, voor andere is dit nog niet ver genoeg en reisden op zaterdag naar Nijverdal voor de Sallandtrail, 50 of 75 kilometer overs de Sallandse heuvelrug. Podiumplaatsen waren er in de Hel van Bakel.

Lees verder.

jaarvergadering op 14 maart 2018

06.03.2018
Lees verder.

Lopersnieuws maart 2018

04.03.2018

Beste Leden,
De laatste sneeuw smelt weg terwijl ik deze nieuwsbrief schrijf. De afgelopen weken was het soms moeilijk om je te zetten tot hardlopen of wandelen. De snijdende kou hield mensen binnen ‘s avonds. Op de trainingen van RCL viel dit wel mee. Toch steeds een goede opkomst zeker bij de beginnersgroep.

Lees verder.

Runnersclub Lieshout start met beginners-groep

04.03.2018

Ben je toe aan een gezonde start van het voorjaar? Heb je altijd al je conditie willen verbeteren en daarbij samen met anderen sporten?
Dan is hardlopen of wandelen misschien iets voor je.

Lees verder.

Trainingen voor de Bavaria Kings & Queens run!

05.02.2018

Zowel beginnende als gevorderde hardlopers kunnen vanaf maandag 19 februari 2018 om 19.30 onder professionele begeleiding kosteloos trainen bij de Runnersclub in Lieshout als voorbereiding op de Bavaria Kings & Queens run. Zo sta je op Koningsdag goed voorbereid aan de start!

Lees verder.

Runnersclub in drukke Kerstloop Gemert

02.01.2018

Het is een traditie aan het worden voor de lopers van Runnersclub Lieshout, tweede Kerstdag Kerstloop in Gemert. Ondanks de slechte voorspellingen was het prima loopweer. onder hen 13 leden van Runnersclub Lieshout. Start en finish waren voor het kasteel, verder was het 2,5 lange parcours afwisselend met zandpaden, klinkerweg en fietspaden. De trimmers konden kiezen voor 1, 2, 3 of 4 ronden van 2,5 kilometer.

Lees verder.

Goede prestaties Runnersclub in Zandboscross te Deurne

20.12.2017

Een van de mooiste crossen in onze regio is de Zandboscross in Deurne. Ook bij guur weer en regen stonden er veel deelnemers aan de start, waaronder ook 7 leden van Runnersclub Lieshout.

Lees verder.

Runnersclub in ’t is voor niks loop in Geldrop

20.12.2017

De ’t is voor niks loop in Geldrop is de laatste jaren er in trek bij zowel de hardlopers en de wandelaars. Niet omdat er geen inschrijfgeld betaald hoeft te worden maar omdat het een geweldig mooie loop is. Het parcours is uitgezet over de Strabrechtse Heide en je kunt kiezen tussen 6, 10, 15, 21, 30 of zelfs 42 kilometer. Je kunt deze afstanden hardlopen maar ook wandelen.

Lees verder.

Trainingen

15-12-2018
alle groepen:Duurloop route E tot 20 km17-12-2018
niveau2:Kerstviering
niveau3:Kerstviering

18-12-2018
niveau1:Kerstviering
niveau2:Kerstviering