Menu

Nieuws

Foto's eerste wandel training 2021

17.06.2021

De Wandelaars zijn in mei weer begonnen met trainen. Van de eerste training zijn foto's gemaakt en die zijn te vinden in het fotoboek.

Lees verder.

hervatten trainingen

17.05.2021

Dag allemaal,

In lijn met de nieuwe richtlijnen vanuit de rijksoverheid mogen we weer gaan trainen. De formele richtlijn is als volgt "Vanaf 27 jaar sporten buiten ingroepsverband op 1,5 meter afstand toegestaan. Max. 30 personen per groep." We starten op dinsdag 26 mei weer met de hardloop trainingen en op woensdag 27 mei weer met de wandel trainingen.

De kleedruimte blijft voorlopig gesloten. Alleen de trainer gaat naar binnen om een bakje voor de sleutels te pakken en weg te zetten en om de sleutel voor de fietsenstalling te pakken. Kleding die tijdens de training niet gedragen wordt, moet in de auto of bij de fiets bewaard worden.

We hopen jullie allemaal weer bij de trainingen te zien.
De trainers

Lees verder.

uitslag 2e editie waypont challenge

05.05.2021

De tweede editie van de waypoint challenge stond afgelopen maand op de agenda van de Runnersclub Lieshout. Rick van Venrooij, een fanatiek deelnemer aan RCL challenges, vond dat de challenge uitdagender kon. Samen met trainer Rianne van Eerd is het idee ontstaan om 4 kluisjes op te hangen. Zo gezegd, zo gedaan.

Lees verder.

RCL waypoint challenge (tweede editie)

02.04.2021

Net als bij de vorige waypoint challenge dagen we wandelaars en lopers uit om nieuwe paadjes te ontdekken. In deze nieuwe editie hebben we meerdere kluisjes in Laarbeek opgehangen. De waypoint coördinaten van het eerste kluisje zijn: N 51°32.0698' E 005°38.7365'. In dit kluisje vind je de coördinaten van het volgende kluisje. Zo word je begeleid naar alle kluisjes. Om google de coordinaten te laten snappen, moet je ze invoeren met N en E (dus niet met N en O). Je krijgt tot en met 2 mei de tijd. Je hoeft dus niet alle kluisjes in 1 dag te vinden. Als je het laatste kluisje gevonden hebt, dan maak je kans op een verrassing van ART&CO chocolates.

De kluisjes blijven hangen tot en met 2 mei 2021.

Namens alle trainers heel veel succes en plezier!

Lees verder.

RCL interval challenge eindstand 218 x 400 m

21.03.2021

RCL Interval challenge: eindstand

De challenge is ten einde. De stok achter de deur werkte voor de meesten slechts één keer. Dat is ook prima zo. Twee keer binnen een week intervaltraining hoeft niet. Het animo voor de challenge is niet bekoeld, maar de meesten hebben hun bijdrage dus al geleverd.

Alleen zondag liep de teller nog een beetje op door Anne Smeets en Danny Megens. Anne hoogde haar totaal met 5 x 400 m op, Danny zette er ook nog 5 x 400 m bij.

Daarmee komt de eindstand maar liefst op 218 x 400 m!
Een geweldige prestatie die we van tevoren niet verwacht hadden. Het lijkt erop dat deze challenge een welkome afwisseling was van de duurloopjes op de automatische piloot. We hopen dat jullie deze leuk gevonden hebben en we gaan blijven proberen jullie te verrassen met nieuwe uitdagingen!

Gelukkig gaat de avondklok binnenkort naar een uurtje later, zodat we nog een tijd de ongetwijfeld mooie zonsondergangen kunnen meepakken, zeker met dit mooie lente-weer!

Lees verder.

RCL Interval challenge

18.03.2021

Het is weer tijd voor de volgende RCL challenge. Na een aantal goed bezochte segment-challenges en een succesvolle waypoint challenge, gaan we weer iets nieuws proberen.
Er wordt regelmatig en veel gelopen door RCL'ers, maar we zien op Strava dat er toch vooral voor een duurloopje gekozen wordt, in plaats van een intervaltraining. Daarom staat deze challenge in het teken van intervaltrainingen, zodat die niet langer een ondergeschoven kindje blijven.

Lees verder.

impressies RCL waypoint challenge

16.02.2021

In de eerste week zijn al heel wat sportievelingen naar het kluisje in de Stiphoutse bossen geweest. Het mooie winterse weer nodigde uit om hardlopend, wandelend en zelfs skiënd op pad te gaan en heel veel foto's te maken ...
Alle foto's vind je in het fotoboek

Lees verder.

RCL waypoint challenge

10.02.2021

Voor deze uitdaging is afstand en tempo niet belangrijk. We dagen je uit om al dwalend nieuwe paadjes te ontdekken. Om je hierbij te helpen geven we je een 'waypoint' in de Stiphoutse bossen. Op deze locatie vind je een kluisje met een logboek. ('Het dak kan eraf.') In het logboek staat een vervolgopdracht. Je mag ook een persoonlijk berichtje in het logboek achterlaten.
De waypoint coördinaten zijn: N 51°29.367'  E 5°34.787'

Het kluisje blijft hangen tot en met 28 februari 2021.

Namens alle trainers heel veel succes en plezier!

Lees verder.

resultaten RCL Challenge januari/februari

01.02.2021

08-02-2021
En dan nu het eindverslag van de challenge met de eindstanden.
Als eerste vrijdag, liep Malika van Dijk de challenge met ruim 10 km/u. Ze noteerde een mooie 12:05.
Danny Megens vond het genoeg geweest. Hij heeft vrijdagmiddag de zaak eerder dicht gedaan om de challenge te kunnen lopen. Dit resulteerde, zoals verwacht/gevreesd, in een eigenaarswissel van het kroontje. Hij noteerde een strakke 7:28, en liep daarna op z'n gemak nog een rondje uit. Wie gaat daar nog aan komen? Hopelijk was het de vroege sluiting van de zaak waard...
Dat de challenge de gemoederen flink bezig houdt, liet Twan Sterken optekenen. In een enerverend verhaal, kaapte hij vanaf de bank Danny's kroontje weg in een koortsdroom-topprestatie.

Lees verder.

RCL januari/februari challenge

28.01.2021

Beste Lopers,

2021 is een goed eind onderweg, “Blue Monday” hebben we overleefd, maar het wordt er allemaal niet veel spannender op. Er is nog geen training en de lopers en wandelaars hebben nu ook nog eens rekening te houden met de avondklok.
Tijd voor een nieuwe challenge dus! Deze keer staat het figuurtje vast: een mooie driehoek van ruim 2 km, rond het trimbos en sportpark bij Mariahout.

Lees verder.

Creaties RCL Feestdagen Challenge

26.12.2020

01-01-2021

Allereerst wensen we jullie natuurlijk een goede gezondheid en veel loopplezier in 2021!

De RCL feestdagen Challenge is nu ten einde. Na een eerste golf aan GPS-creativiteit, leek de interesse wat bekoeld. Degenen die een kunstwerk gelopen hebben, hebben zich ongetwijfeld gerealiseerd dat het goed plannen en opletten is, maar het resultaat is er dan wel naar.

Tussen Kerst en oud en nieuw leek elke nieuwe upload op Strava wel een lijn-tekening Rorschach test (wat zie je in deze inktvlek...) en was er niet zelden het commentaar: "ik zie het (echt) niet". De creaties die voor de challenge bedoeld waren bleken uiteindelijk makkelijk herkenbaar. Zo hadden we nog geen kerstbal, ook nog geen 2021 en kan er ook nog wel een kerstmuts bij. Er zit meer kunst verstopt in de dorpen van Laarbeek dan je denkt.
Klik op de links beneden om de creaties te bekijken, of kijk in het fotoalbum.

Deze RCL-challenge is ook weer een succes gebleken. We zijn verrast door jullie enthousiasme en creativiteit, en zien dit zeker voor herhaling vatbaar.
Met de start van 2021 ook nog in Corona-stijl, komen er zeker nog meer challenges.

Lees verder.

De feestdagen challenge

22.12.2020

Na het succes van de afgelopen 2 challenges menen de trainers jullie ook tijdens de feestdagen een uitdaging te moeten geven.
Deze keer gaat het niet om afstand, tijd, snelheid, segment of klassement. Je hoeft je longen niet uit je lijf te lopen om deze challenge te volbrengen. Althans, dat heb je zelf in de hand!
We dagen je uit om in de periode van 25 december t/m 1 januari zelf een Kerstfiguur of -groet te lopen en deze vast te leggen op Strava.

Lees verder.

RCL december challenge verslagen en uitslagen

06.12.2020

3-12-2020

Al in het vroege ochtendgloren gingen RCL'ers weer de uitdaging aan op deze laatste dag van de challenge. Zou het klassement nog flink opgeschud worden? Hebben lopers nog verrassingen in petto? U leest het hier.

Mies weet van zichzelf dat hij eerst goed moet warmdraaien ("ik ben op m'n best tussen de 5 en 15 km") en deed dat dan ook een rondje door de bossen voordat hij de challenge liep. Daarna kwam hij tot de zeer respectabele tijd van 25:26. Niet gek op die leeftijd!

Lees verder.

Veel leden Runnersclub Lieshout actief in het weekend

06.12.2020

In het laatste weekend van november trekken veel lopers van Runnersclub Lieshout naar Geldrop voor de ’t is voor niks loop. Door de Coronamaatregelen ging ook deze loop niet door. 11 leden trokken naar Landgoed D’n Heikant voor een duurloop door het Grootels bos. 5 leden naar Geldrop voor een alternatieve ’t is voor niks loop en dan was er ook nog een nacht-trail in de omgeving van Groesbeek

Lees verder.

RCL Challenge december

03.12.2020

Beste Lopers,

Na het succes van de “Loop je eigen Duvelscross” challenge, is het nu tijd voor een volgende uitdaging. We hebben een nieuw segment aangemaakt, een ronde van 4.8 km, deels verhard, deels onverhard. De start en finish is bij Staadegaard en de route (zie afstandmeten.nl) loopt mooi midden in Laarbeek.

Lees verder.

Tisvoorniksloop 2020, de DHZ variant

29.11.2020

Helaas ook geen Tisvoorniksloop in 2020 vanwege de Corona maatregelen. Erg jammer want deze loop voert over de prachtige heidevelden en bospaden van de Strabrechtse Hei.
Een aantal lopers van RCL namen geen genoegen met de afgelasting en organiseerden hun eigen doe het zelf variant. Voorzien van de nodige proviand in de rugzak gingen Anne, Rob, Danny, Maikel en Coen om 9:00 uur goed gemutst (want het was koud) van start voor de 30 km.

Lees verder.

Loop je eigen Duvelscross Challenge: verslagen en uitslagen

31.10.2020

8-11-2020 De challenge zit er op! De kruitdampen zijn opgetrokken, de stofwolken weer neergedwarreld……. Wat een dag hebben we achter de rug! Het vuurwerk van vandaag heeft beide klassementen nog flink opgeschud.
Allereerst de dames. Lieke Cuypers kwam vandaag voor haar 2e poging van deze week. Waar ze vorige week de klok stil wist te zetten net boven de 10 minuten, kreeg ze het vandaag voor elkaar om haar tijd met maarliefst 23 seconden te verbeteren tot 9:40! En passent passeerde ze haar bijna (achter-)naamgenoot Vera Kuijpers en nam de 2e plek stevig in handen.

Lees verder.

loop je eigen Duvelscross Challenge

28.10.2020

Zoals iedereen wellicht weet gaat D'n Duvelscross dit jaar niet door. De cross is echter te leuk om zomaar voorbij te laten gaan. Daarom worden alle leden uitgedaagd om de route te lopen in ieders eigen tijd, in de periode van zaterdag 31 Oktober tot en met zondag 8 November. Je mag de route zo vaak lopen als je wilt. De snelst gelopen ronde wordt opgenomen in het klassement. Dat klassement zal regelmatig worden bijgewerkt.
Het is wel nodig dat je de gelopen route op Strava registreert. Je kunt je gratis aanmelden bij strava. Meld je dan ook aan bij de Strava club "RCL Hardlopers". Klik op "lees verder" voor de route en downloads.

Lees verder.

voorlopig geen trainingen meer

14.10.2020

Nadat in de persconferentie bekend werd gemaakt dat de Coronamaatregelen zijn verscherpt, hebben wij als bestuur besloten de trainingen per direct stil te leggen. Zoals de premier aangaf willen we niet op zoek naar de grenzen van wat wel mogelijk is. Lopen in groepen van maximaal 4 kunnen en willen wij niet vanuit clubverband organiseren. Teleurstellend, maar tegelijkertijd ook begrijpelijk. Net nu iedereen weer vol bezig was met training. We wachten totdat er hopelijk over 2 of 4 weken beter nieuws komt.

Dit betekent ook dat de training als alternatief van D'n Duvelscross komt te vervallen.
We hopen dat iedereen deze periode gezond door komt! 

Namens het bestuur.

Hans Janssen
Voorzitter RCL

Lees verder.

D'n Duvelscross 1 november 2020 is afgelast

11.10.2020

Het bestuur van de Runnerclub Lieshout heeft besloten (na overleg met de organisatie en de gemeente) dat het niet haalbaar is om op een verantwoorde manier D'n Duvelscross door te laten gaan.
We hebben dan ook besloten om ook dit evenement af te gelasten.
Degene die zich al ingeschreven hebben zullen hun geld terug krijgen.

Lees verder.

Training op het dak van Brabant

03.10.2020

Het is zaterdagochtend, begin oktober, een paar druppels regen, maar prima weer voor een korte broek. Met een mooie groep enthousiaste lopers starten we met een rondje inlopen op vlak terrein. Rob kent een leuke singletrack door het bos waar ook Bloem en Tuin gehouden wordt. Iedereen heeft zich warm gelopen en is klaar voor de hoogtemeters op de Gulbergen. Er zijn weinig fietsers,

Lees verder.

Lopers Laarbeek halen het bevrijdingsvuur

03.10.2020

Lopers van Runnersclub Lieshout en Running Team Laarbeek hebben vrijdag 18 september
het bevrijdingsvuur opgehaald in Eindhoven en naar Mierlo gebracht. Op
zaterdag hebben zij het vuur begeleid naar het Brits militair ereveld in Mierlo.

Lees verder.

Paul Cooijmans eerste in Sint Oedenrode

03.10.2020

Paul Cooijmans van Runnersclub Lieshout was erg succesvol in de eerste wedstrijd van de Rooise crosscompetitie. Paul legde de 8 kilometer af in 35:04 en werd hiermee eerste bij de heren 55.

Rianne van Eerd en Harold van der Vliet waren helemaal naar Zuid-Limburg gereisd voor een trail van 52 kilometer. Start en finish waren in Wittem waar zij een gedeelte van het Krijtlandpad volgden. Een mooie route helemaal naar het hoogste puntje van Nederland in Vaals.

Lees verder.

Lopers Runnersclub eindelijk weer in een wedstrijd

03.10.2020

Na de corona-pauze eindelijk weer een hardloopwedstrijd, wel met allerlei regeltjes en geen huldiging voor de geleverde prestaties. De Lopers van Runnersclub Lieshout liepen voor het eerst in de nieuwe hemdjes die beschikbaar zijn gesteld door Keurslager Danny Megens.

Lees verder.

Trainingen

26-10-2021
niveau1:Interval baan 3x600, 3x500, 3x400, elke tweede helft wat harder
niveau2:Duurloop met tempowisselingen

28-10-2021
niveau1:Duurloop tot 14 km met paar versnellingen
niveau2:Interval baan fartlektraining
niveau3:Duurloop met 2x opbouwende versnelling ext. naar int.

30-10-2021
alle groepen:Duurloop route langs het kanaal naar Son